Hur man byter Hub Bearing på en 1999 F250 Ford Super Duty Truck

Det har sagts att det verkliga måttet på en maskin storhet är inte hur länge det varar, men hur lätt och billigt det är att fixa. Låt oss titta på två motpoler: Ford Super Duty och Chevrolet Aveo. Hjullagren på en Aveo pressas in i styrningen navet, och de är omöjliga att ersätta utan ett halvdussin speciella verktyg och avlägsnande av hela styrspindeln. Varför? Därför, i hemlighet, GM - eller, mer exakt, Daewoo - ingenjörer inte förväntar dig att hålla bilen länge nog att bära ut sina hjullager. På den andra änden låg F250: konstruerad för att köras i årtionden, och byggd med regelbunden DIY service i åtanke. Allt hagel Ford, ett företag som fortfarande bygger dem gillar det brukade. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Tänger
Momentnyckel sälja Grease
Deadblow mallet
glidhammare
Gummiklubba

Visa fler instruktioner
1

Bryt lastbilens muttrarna löst, sedan höja fronten och ställ den på pallbockar. Ta bromsoket bultar, och placera bromsrotorn på chassit eller kontroll armen så att det inte dinglar från bromsledningen. Ta mitt cap navet fett. Det trycks på navet, det enkla sättet att ta bort det är att knacka runt den och framåt med en hammare, och sedan dyker det av med en skruvmejsel
2

Böj sprinten rakt, och. dra ut den med en tång. Ta bort muttern mittspindeln, och dra ut tryckbrickan bakom det. Med hjälp av en skruvmejsel och en tång, dra den koniska yttre hjullagret ur rotorn. Om du har problem unseating lagret trycker rotorn framåt från baksidan med din klubba, och trycker sedan på den backa.
3

Dra försiktigt rotoraggregatet framåt och bort från spindeln när du får den yttre hjullagret ut. Var mycket försiktig här, Super Duty rotor är tung nog att skada spindeln trådar om du tillåter det att släppa på dem. När du har rotorn ut, använd din glidhammare eller liknande verktyg för att dra det inre lagret, med kopp och täta ut ur rotorn.
4

Rengör allt med broms-rengöringsmedel, och ta bort alla spår av fett eller förorening. Rotorn, nya lager, dragkraft bricka och mutter, axel och lagertätning måste vara pipiga rena och fria från gammalt fett. Packa dina nya lagren med fett, var noga med att rotera dem som du packar dem för att säkerställa fullt och även fett fördelning.
5 p Om du ersätter koppar, som du bör, köra de nya koppar i rotorn med ett lager drivrutin - eller mycket försiktigt runt koppen omkrets med en kall mejsel och hammare. När du får lagerkapslarna in, grundligt fett bytet av koppar, hålla fettet bort av tätningen monteringsytan. Tätningen ska gå på "torr" som lagerkapslarnas gjorde, som lagerkapslarnas, använder den friktion att fastna i rotorn
6

Skjut det inre hjullagret i rotorn, och peka. den bakre fett tätningen på rotorn med din gummiklubba. Smörj den inre kanten av tätningen med fett, och fett spindeln. Tryck rotoranordning på spindeln, återigen, vara försiktig med spindeln trådar.
7

Skjut fett-packade yttre hjullagret över spindeln och i rotorn. Smörj tryckbrickan och placera den över spindeln och yttre lagret. Montera muttern och dra åt den till 20 foot-pounds för att sittplats lagren. Lossa muttern ett halvt varv, och snurra rotorn. Dra åt till 20 foot-pounds, lossa ett halvt varv och upprepa
8

Dra åt muttern till 20 tum-pounds -. Eller ungefär så hårt du kan få muttern med bara din fingrar. Den F250 spindel mutter går på lös, eller helst på vad mekanik kallar "noll lash." Det är, tätt mot lagren för att hålla dem på plats, men inte tillräckligt för att pressa lagret pack. För att anpassa slottet mutter, få muttern så hårt du kan med fingrarna - eller 20 inch-pounds - och sedan lossa som behövs för att anpassa slottet muttern med hålet i spindeln. Om din bil har en vanlig mutter istället för ett slott mutter, vridmoment till 20 tum-pounds och installera sprinten.
9

Sätt lite mer fett i navet för bra åtgärd, och sedan snurra rotorn några gånger för att testa den. Tryck på lagerhuset igen, sedan tillbaka bromsoket. Rengör bromsok bultar, smörj den släta skaftet på bultarna och dra dem till 42 foot-pounds. Sätt tillbaka hjulet, släpp lastbilen och dra åt muttrarna till 100 foot-pounds.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68838.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.