Varför min bil Spit gas från Tailpipe

Det finns egentligen bara en anledning för din bil att spotta gas ut avgasröret:? Misständningar. En feltändning är misslyckandet av en cylinder för att bränna sitt bränsleladdningen, och det är en av de mest uppenbara symptom på en av tre grundläggande frågor. Luft-till-bränsle obalanser är troligen den vanligaste, följt av misslyckanden tändsystem, då en förlust av kompression. Att veta att är det första steget i att diagnostisera problemet, men det är bara det första steget på en lång väg. Computational Komplikationer

Datorn bygger på en legion av sensorer för att övervaka motorn - sensorer som ger det feedback om mängden syre och bränsle kommer in, mängden syre kommer ut, gasreglaget och vevaxelposition och ett antal andra parametrar som behövs för att beräkna korrekt bränsleinsprutning och tändning timing. Praktiskt taget alla typer av givarfel kan orsaka misständning, men kamaxelposition, vevaxelposition, gasreglageläget, mass-luftflöde, grenrör lufttryck och sensorer syre är i allmänhet den viktigaste.
Air /Fuel Obalanser
p Om din motor spews råbränsle ur avgasröret, kan det vara att få för mycket bränsle i förhållande till syre. Mekaniskt sett kan detta betyda antingen en begränsning i luften systemet eller ett fel i bränslesystemet. Air begränsningar är ganska osannolikt så länge som din gasspjället öppnas och ventilerna arbete, så är du troligen att göra med ett bränsle problem. Injektionsmissbrukare som inte stänga eller stänga hela vägen kommer ständigt läcka bränsle i din motor, smutsiga spridare sprutar in bränslet i motorn i trånga strömmar istället för en fin spray, vilket resulterar i ofullständig förbränning och misständning
<. br>
Elektrisk Gremlins

Även om din luft /bränsleblandning är perfekt, innebär ett misslyckande i tändsystemet att bränslet inte brinner, eller kommer inte brinna när det är tänkt att . Elektriska system spårar ofta tillbaka till en sensor fel, eftersom tändsystem är helt beroende av datorn för att kunna fungera fullständigt. Ur mekanisk synpunkt, dåliga tändspolar och tändstift är den mest sannolika misstänkt, särskilt på coil-on-plug tändningar. Tändstift sotigt med olja eller tillagas på kol är vanliga och oftast resultatet av ett dåligt intag ventil tätning eller dålig positiv vevhusventilation ventilen.
Äventyras Compression

Äventyras kompression är det minst troliga men mest katastrofala misslyckanden, eftersom det innebär att det är något mekaniskt fel med motorn internt. Din motor har att komprimera luft /bränsleblandningen innan de fattar eld, vilket innebär att de kolvringar och ventiler måste göra en tätning för att bygga upp trycket. Komprimering förlust kan bero på skadade kolvringar eller överskott cylinderloppets slitage, men kan lika gärna hända om någon av ventilerna inte stänger hela vägen. Slitna ventilstyrningar kan orsaka ventiler kuk sidled och hålla öppet, och utslitna eller trasiga ventilfjädrar får inte återvända ventilerna till helt stängt läge innan kamaxeln driver dem öppna igen.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68648.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.