Felsökning 1997 Dodge Intrepid Automatic Transmission

De 1997 Dodge Intrepid var en full storlek sedan baserad på Chrysler företags LH-plattform, som man har delat med Chrysler Concorde. Dodge Intrepid, liksom alla LH baserade bilar, var framhjulsdrift, vilket innebar överföringen var tvärgående monterade längst ner i motorrummet. Detta leder till olyckliga värmeutveckling på grund av de trånga förhållanden, vilket ytterligare förvärrades av hytten framåt konstruktionen av kroppen. Det största problemet med automatlåda var tidig uppdelning av packningar och skador på exponerade överföring pan. Instruktioner
1

Inspektera nedre pannan av automatlåda för några tecken på skador. Dodge Intrepid hade inte mycket markfrigång, så skräp strejker på överföringen var ett ständigt bekymmer. Om botten av transmissionen är bucklig eller deformeras, då det kan ha en skadlig effekt på transmissionen genom att blockera en flytande kanal. Om pannan har brutits öppen, sedan överföringen har läckt ut kopiösa mängder vätska och måste repareras innan körning igen.
2

Titta längs sömmen mellan botten pannan och den övre delen av överföring. Packningen kan ha torkat upp på grund av värmen och tillät överföring läcka ut. Detta kommer att visas som Runnels vätska droppar ner längs sidan. Packningen måste bytas och vätskan spolas innan Dodge Intrepid drivs igen.
3

Starta Dodge Intrepid och lyssna medan den går på tomgång. Allt du ska höra är mullret från motorn. Om du hör slipning i överföringen, så stäng genast bilen utanför eftersom kopplingslamellen har fastnat på svänghjulet. Om du inte hör slipning, sedan flytta in i enheten och gå för en provkörning. Känn för överföring att växla över till nästa växel, om överföringen slams, då tryckplattan kan skadas. Alternativt, om sändningen inte flyttas till en annan växel, då tryckplattan eller växeln själv kan skadas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67869.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.