Anledningar Varför en fönsterhiss fungerar inte

Ström bilfönster, medan en bekvämlighet standard på många moderna bilar, kan ingjuta panik i en bilägare när de inte fungerar korrekt. Även fönsterhissarna är relativt enkla mekanismer, det finns tre huvudsakliga felpunkter som kan orsaka fönster för att upphöra med verksamheten. Den felaktiga komponenten kan diagnostiseras, och även repareras, med endast minimal olägenhet. Säkring

Kanske det enklaste felet fönsterhissen för att diagnostisera och reparera, är säkringen den lilla länken mellan den elektriska fönsterhissen och bilens huvudsakliga elektriska kretsar. Om det finns en makt fråga inom den elektriska fönsterhissen kretsen, kommer säkringen blåser, stoppa flödet av el till fönsterhissarna och förebygga potentiella skador. Om säkringen går, kommer samtliga fönsterhissar i bilen (liksom alla andra elektriska apparater som delar säkring) sluta fungera helt och hållet. Om en säkring har misstänkt, kan säkringen tas bort från fordonets säkringsdosa under instrumentbrädan eller huva, och ersätts med en ny säkring från en bil leverans butik. <
Elektriska problem
br>

Om en eller flera elektriska fönsterhissarna i fordonet helt misslyckas, och säkringen inte löst, kan det finnas en mer komplicerad elektrisk fråga. Elektriska problem kan vara så enkelt som en trasig strömbrytare eller så komplicerat som en trasig tråd begravd djupt i bilens interiör, men de kan oftast diagnostiseras med en enkel 12-volt (12V) voltmeter. Bilreparationer experter rekommenderar börjar vid säkringsdosan och kontroll av spänning på kablarna vid olika punkter mellan säkringsdosan och makt fönster, även om denna process kan vara långtråkig, och delegeras ofta till kvalificerade reparationsverkstäder.


Regulator

Den överlägset vanligaste fönsterhiss mekanism, är regulatorn också en mycket vanlig felkälla i felaktiga fönstren. Denna enhet - som kan verka på ett rack, sektor eller kabel drive princip --- är en enkel komponent som flyttar fönstret plattformen, stoppa den i toppen och botten av sitt utbud av rörelse. Om regulatorn misslyckas, måste den fysiskt nås och bytas ut. Även komponenterna är relativt billigt, kan det arbete och tid involverad i att ta bort och sätta tillbaka dörrpanelen uppgå till en rejäl reparation räkningen på lokala verkstäder.
Packningar

I de flesta moderna bilar är fönsterhissarna omgivna av bitar av gummi som förhindrar väderelement kommer in i bildörren eller in i bilens interiör. Som fordon åldern, kan dessa packningar gå sönder eller bli mjuk, vilket gör att fönstret för att hålla sig på sin väg upp eller ner. Medan en klibba fönster kan verka som en mindre olägenhet, kan den läggas belastningen på fönstrets motor orsaka motor, regulator och elektriska problem om de lämnas därhän. Om ett fönster går upp eller ner onormalt långsamt eller om det fastnar på ställen där det ska röra sig smidigt, kan det vara dags att byta en packning innan mer kostsamma reparationer blir nödvändiga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64085.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.