Symtom på en Bad avluftningsventil

En avluftningsventil används i någon komponent som bygger upp vattentryck, lufttryck eller ångtryck. En bil s rensningsventil kallas vanligen en kapsel avluftningsventil. Denna avluftningsventil - en del av avgasreningssystemet - används för att frigöra ansamling av bränsleångor från träkolskanistern tillbaka in i motorn så att den kan återvinnas. En dålig avluftningsventil i en bil kan skapa flera symptom. Motorn miste

När kapseln rensningsventil sviktar motorn ofta börjar missa. Bränsleångorna bygger upp inne träkolskanistern och trycka in i motorns cylindrar, vilket gör att motorn att kvävas. Eftersom avluftningsventilen inte släpper bränsleångorna tillbaka i avgasreningssystemet är ångorna inte återvinns.
Misslyckades Strålningstest

Kapseln avluftningsventil kommer att täppa och förhindrar återvinning av bränsleångor. Dessa bränsleångorna inte får skickas tillbaka till avgasreningsystem, vilket gör att bilen att misslyckas ett statligt sanktionerat utsläpp test. Frisläppandet av skadliga kol släpps genom avgasröret, vilket gör att fordonet misslyckas utsläppsprovningen.
Blown Packningar

När avluftningsventil misslyckas, Trycket byggs upp i utsläppssystemen orsakar packningarna att blåsa öppen. Skadade packningar kommer att läcka olja eller, i värsta fall, sprayolja ut på motorn och motorrummet. Detta tryck är så intensiv att det bryter tätt packningarna göra och skjuter igenom, skapar oljeläckage.
Skadad tändstift

ett gott tecken att avluftningsventilen inte fungerar är när tändstiften går dåligt. Bränsle släpps in i insugningssystem utan att blandas ordentligt. Bränslet kommer att vara för fet, vilket gör att tändstiften att bränna och slits ut i förtid. Eftersom ventilen drivs av ett vakuum och frigörande av uppbyggnaden av bränsleångorna åstadkommes genom avluftningsventilen, tillåter en igensatt eller skadad ventil inte rätt bränsle blandning att komma in i motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67185.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.