Hur man vet om en Ford Explorer PCM är dåligt?

En drivlinan styrmodulen är en del av ett Fords övergripande On-Board Diagnostic systemet. Det är din Ford centrala dator. Om den upphör att fungera korrekt, då din fordonets totala OBD-II fungerar inte. Din bil kommer fortfarande fungera, men det kommer inte att kunna spåra motor och fel fordon när de uppstår. Som ett resultat, kommer du inte att kunna fånga allvarliga problem innan de leder till fel, fel eller haveri. Kontroll av systemet kräver användning av en OBD-II-skanner. Du kommer att kunna berätta mycket snabbt om PCM fungerar eller inte. Saker du behöver
OBD-II skanner
Visa fler instruktioner
1

Sök igenom din OBD-II skanner handbok för en lista av generiska OBD-II koder och deras definitioner. Markera platsen med antingen hund-örhänge sidan eller använda ett bokmärke.
2

Leta Fords kompletterande OBD-II-koder på nätet. Skriv ut dessa koder. Detta är den snabbaste, lägsta kostnad alternativet. The Explorer handbok kommer varken ha Fords koder eller generiska OBD-II-koder. Om du äger en Haynes eller Chilton användarhandboken för Explorers tillverkningsår, kommer du att hitta de koder du behöver i det kapitel som omfattar utsläpp. Addera 3

Läs igenom både generiska och Ford OBD -II-koder. Markera eller stryk alla koder som hanterar PCM. Dessa koder kommer att vara på både generiska och Ford-specifika listor.
4

Öppna Explorers passagerarsidans dörr och placera materialet i navigatorns sätet. Du kommer att återvända till dem senare.
5

Öppna förarsidans dörr och titta under instrumentbrädan och vänster om rattstången. Där, vind du OBD-II-systemets Data Link Connector. Anslut din OBD-II skanner till datorn uttag.
6

Slå på Explorers elsystem. Beroende på ditt varumärke av OBD-II-skanner, kan du också vända Explorers motor på.
7

Titta på din skanner har läst ut. Om koderna inte har dragits ur systemet, se till att skannern är påslagen. Vissa märken av skannrar kan automatiskt aktivera och Autohämtning koder. Skriv in en kod "scan"-kommandot, om skannern inte är förinställd för att omedelbart göra detta.
8

Titta på skannern igen. Om koderna inte har hämtats, så har du ett allvarligt problem med din PCM. När koderna har dragits ur systemet, plocka upp det material du kvar i navigatorns sätet. Jämför koderna på skannern med dem din noterats tidigare. Om det inte finns några PCM relaterade koder i systemet, då modulen fungerar.
9

Ta Explorer till en mekaniker ska du hitta PCM relaterade felkoder. I bästa fall får du bara behöver ha PCM omprogrammeras. Din värsta scenariot innebär att betala för ny modul helt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66966.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.