Felsökning av en Fuel Smell i en Quadrajet Förgasare

Summit Racing producerar Quadrajet Förgasare för prestanda användning. Förgasaren är vanligare i racerbilar eller högpresterande förgasarmotorer. Oavsett om du använder en ny Quadrajet eller ombyggd modell, uppstår problem med utvidgade och tung användning. En fråga som utgör ett bekymmer är lukten av bränsle som kommer från runt förgasaren. Med den explosiva karaktär bränsle och bränsleångor, lukter relaterade till bränsle väcka oro. Instruktioner
1

Inspektera bränsleledningarna som leder in i förgasaren. Leta efter tecken på ett bränsleläckage. Som bränsle avdunstar snabbt, leta efter tydliga ränder där bränslet renas området som det droppade.
2

Lokalisera och inspektera evaporativ kapseln. Kapseln fällor ångor flyr motorn och om det blir igensatt, kan orsaka en stark lukt av bränsle ska visas i förgasaren. Den träkol avdunstning kapseln är ansluten till förgasaren genom en ånga linje går till toppen av flottörhuset.
3

Kontrollera spridarna inne i förgasaren. Leta efter scoring eller märkning på spridarna. Kontrollera om smuts och skräp. Ett igensatt eller ansluten injektor kan spraya bränsle felaktigt lämna rester och lukt.
4

Starta bilen och låt den gå tills den har nått driftstemperatur. Medan du kör, om lukten kvarstår men ingen av ovanstående åtgärder identifierade ett problem, och sedan ta bort luftfiltret och visuellt inspektera spridarna. Om du märker en spruta onormalt, rengöra enheten med förgasare renare. Om de alla verkar vara sprutning korrekt, är frågan med bränsletillförsel systemet.
5

Låt bilen vila i 15 till 20 minuter. Om lukten kvarstår eller om du haft problem att få det började initialt och fortsätta att ha dessa problem, ligger problemet sannolikt med bränsletillförsel system som pumpen eller bränsleledningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65812.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.