Vilka är symtomen på en dålig Powertrain Control Module?

Drivlinan styrmodulen, annars känd som PCM eller dator, är i huvudsak bilens hjärna. PCM i din bil eller lastbil är konstruerad för att styra och reglera alla sina funktioner och delar. Problem i datorn kan leda till allvarliga problem med nästan varje aspekt av din bil eller lastbil eftersom datorn måste fungera korrekt för att allt annat att följa efter. Köra Dåligt

PCM är det som i slutändan styr och reglerar ditt bränslesystem. Olika sensorer i motorn sända PCM-data om vad motorn gör. PCM justerar sedan bränsleblandningen baserat på dessa data. Om PCM inte fungerar, oddsen är att bränsleblandningen inte blir rätt. Fordonet kan ta emot för mycket bränsle eller för lite. Om det inte blir tillräckligt med bränsle, kommer det hosta, choke, spotta och kan även stanna. Om det blir för mycket bränsle, kommer din bränsleekonomi minskar och dina avgasutsläpp kommer att öka. Addera Kommer inte köra

I vissa fall kommer en PCM problem orsakar fordonet inte köra alls. PCM funktioner inkluderar positionering vevaxeln och kontrollera tändgnista och timing. Om det finns problem med hur PCM utför dessa funktioner, kommer fordonet körs inte och kan även medföra skador.
Dashboard Fel Lights
p Om din PCM inte fungerar, kan du förvänta dig att se nästan varje fel ljus tänkbara dyka upp och försvinna någon gång. PCM kontrollerar och tolkar sensoravläsningar, så om det inte gör det på rätt sätt, kan du förvänta dig att se din "Check Engine" light, ditt "ABS-systemet" ljus och en mängd andra blinka.


Utsläpp

PCM styr bilens bränsle och avgasreningssystem. Om din PCM inte fungerar, kan din bil misslyckas sina utsläpp test avger för mycket rök, avger färgat avgaser (vit, blå eller svart, beroende på frågan) och kan lukta som bränsle.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66421.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.