Hur ta hand om Överhettning

Kylsystemet på din bil är utformat för att hålla din motor arbetar inom ett temperaturområde på ca 195-220 grader Fahrenheit. För att säkerställa korrekt avgasreningssystem fungerar och förhindra motorskador, måste detta relativt smalt temperaturområde upprätthållas. Förbränningsmotorer producerar stora mängder värme under drift, som måste hanteras och elimineras, antingen genom avgassystemet eller genom kylsystemet. På grund av den ökade användningen av aluminium i sin konstruktion, dagens moderna motorer är mer känsliga för skador från överhettning än äldre motorer, som byggdes i huvudsak av gjutjärn. Instruktioner
1

Låt en motor svalna helt innan du arbetar på det. Höj huven på fordonet. Inspektera kylaren och slangarna för eventuella tecken på yttre skador. Leta efter läckor runt slangen-fästpunkterna. Leta efter smuts eller annat skräp täpper till kylarens lameller. Om detta finns, rengöra fenor med vatten från en trädgårdsslang.
2

Ta bort kylarlocket och inspektera dess packning. Om den är skadad, byt ut locket mot ett nytt.
3

Kontrollera kylvätskenivån i kylaren och i overflow tanken. Tillsätt vid behov kylvätska.
4

Leta nedre kylarslangen och inspektera den för ovanliga utbuktningar eller mjuka fläckar. Kläm slangen för hand. Om den känns mjuk, eller om det stannar kollapsat, är det defekt och måste bytas ut.
5

Lokalisera fläktrem och inspektera den för skador. Om det visar spruckna, eller om den inre ytan är glaserad, måste den bytas ut. Om det är för löst, kommer det att låta vattenpumpen att glida under drift, vilket orsakar överhettning.
6

Starta motorn och låt den värmas. När motorn når sin normala arbetstemperatur, slå av tändningen. Tryck den övre kylarslangen. Om slangen är cool, är vattnet rinner inte igenom det. Detta indikerar att termostaten är trasig och måste bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68107.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.