Varför skulle det finnas olja i tändstiften i en 1999 Kia Sportage?

Olja påväxt i tändstiften i en 1999 Kia Sportage är oftast ett tecken på ett allvarligt problem inom sin 2,0-litersmotor. Slitna eller skadade motorkomponenter kan bidra till förlust av olja kontroll, tillåter olja att sippra in i förbränningskammaren. Rengör eller byt tändstift förorenad med olja för att fixa en misständning orsak med ett sotigt plug tillfälligt, men problemet orsakar oljan nedsmutsning måste korrigeras. Ventilstyrningar

Slitna ventilstyrningar eller ventiltätningar Guide i Sportage motor kan orsaka olja att läcka från ventilkåpan fältet ovanför cylinderhuvudet nedåt in i förbränningskammaren. Kia specifikationer kräver en 0,0010-0,0024 tums spel mellan inloppsventilen och ventilstyrningen, och en 0,0012 till 0,0026 tum spel mellan avgasventilen och ventilstyrningen. Normalt förhindrar ventilstyrningen tätningsolja från att sippra genom detta gap. Frigång är större än som anges kan orsaka överdriven sidorörelse av ventilskaftet vid ventilen tätningsområdet och skada ventilen tätningen. De skadad ventil tätningar och överdriven ventil-till-ventilstyrning clearance tillåter olja att läcka ner i cylindern, särskilt på inloppsventilen. Ventiler, ventilstyrningar och tätningar ventil måste bytas för att åtgärda detta problem.
Cylinderväggarna

slitage på cylinderväggarna kan skapa överdriven kolv-till-cylindervägg clearance och en out-of-runda tillstånd i cylinderloppet, vilket hindrar ringarna olja kontroll på kolven från att ta bort överflödig olja från cylinderväggen. Olja kvar på cylinderväggarna införes i förbränningskammaren där den kommer att orsaka olja nedsmutsning av tändstiften. Scoring av cylinderväggen kan också hindra normal olja drift styrringen och tillåta olja in i förbränningskammaren. Motorn måste byggas om och cylinderloppen bearbetas för att rätta till detta problem. Kan orsaka olja Addera ditt Piston Rings

Skador på olja kontroll ringen på kolven att migrera in i förbränningskammaren. Oil Control ringar installerade på botten ringnoten på varje kolv består av en korrugerad avskrapare inklämt mellan en tunn övre och nedre ringen. Oljan styrringen skrapar överskjutande olja utanför cylinderväggarna på varje nedåtgående slag av kolven, och återför oljan till vevhuset genom hål i olja kontroll ringsspåret. Kia specifikationer kräver en 0,008-0,028 tum ring end-gap för olja kontroll ringen. Överdriven end-gap eller trasiga olja styrkomponenterna ringen kan tillåta oljan att migrera in i förbränningskammaren. Byte av ringarna olja kontroll är nödvändig för att åtgärda problemet. Oil Control ringar kan också fastna om kolven olja kontroll ringsspåret blir nedsmutsad med kolpartiklar eller metall salt. Stickning ringar kommer inte överensstämmer med den cylindriska formen och kan tillåta olja att komma in i förbränningskammaren. Har motorn demonteras, inspekteras och rengöras grundligt för att lösa ett fast ring problem.
Inspektioner

Ta bort ventilkåpan och lokalisera tätningarna ventilstyrning på toppen av varje ventil vägleda. Inspektera gummikomponenten runt ventilskaftet för tecken på glapp eller försämring. Har ventilstyrningar kontrolleras för slitage och byt tätningarna ventilstyrning, eller återuppbygga den översta änden av motorn om den inte denna kontroll. Utför en komprimering test på varje cylinder som upplever olja påväxt. Normal kompression på en 1999 Sportage är 164 psi och minsta komprimering är 114 psi. Komprimering nedan som kan indikera överdrivet slitna cylinderlopp, cylindervägg skador eller ventiler fastnar. Har den nedre änden av motorn byggdes om du upptäcker låg kompression och olja påväxt i samma cylinder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68686.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.