Hur får GM Trouble Code

GM felkoder kan hämtas med eller utan en kod scanner på pre-1993 GM-fordon, beroende på typ av OBD-port-kontakt. Denna port har ändrats i senare modell fordon, och ett felsökningsverktyg är nödvändigt att hämta koderna. När koderna har hämtats, kommer den medföljande webbplats har en lista över de koder och deras betydelse. För att radera koderna och vrid ljuset kontrollera motorn ut, måste problemet i samband med koden repareras. Saker du behöver
Paper clip
kod scanner
Visa fler instruktioner
tidig modell GM Fordon Till Salu 1

Lokalisera OBD (omborddiagnos) terminal under instrumentpanelen och precis till vänster om ratten. Om det är rektangulär och har 12 hål, är det den gamla stilen, och koder kan hämtas utan en scanner. Om det är fyrkantig med stift, är det den nya stilen.
2

Placera gem i långt övre högra terminaler. Vrid tändningsnyckeln till läge "på", och noterar att Check Engine Light blinkar. Räkna antalet blinkningar i följd mellan pauser. Varje kod består av två siffror. Numret 12 kommer alltid att blinka först. Det betyder bara att datorn inte tar emot några signaler om att fordonet körs. Motorn är avstängd, så det kommer att upprepa detta två gånger innan föregående. En "flash, flash, flash, paus, flash" tolkas som en kod 31. Det blinkar varje kod tre gånger och gå vidare till nästa kod.
3

bort gemet när alla koder hämtas och slå av tändningen. Tvärhänvisa koderna med länken nedan. Det finns en lista över alla de tidiga koder och deras betydelse.
4

Reparera alla kod problem i syfte att återställa datorn och släcka ljuset. Återställ datorn, koppla bort den negativa batterikabeln i 5 minuter och åter ansluta terminalen.
Sen modell GM Fordon Till Salu 5

Anslut koden skannern till OBD port till vänster om styrstången och under instrumentpanelen. Vrid nyckeln på utan att starta bilen. Tryck på "Läs"-knappen på skannern. Anteckna eventuella koder. Vrid nyckeln off.
6

KORSREFERENS koderna med definitionerna på webbplatsen nedan. Reparera alla fel innan du försöker återställa datorn.
7

Vrid nyckeln och tryck på knappen "Radera" knappen på koden skannern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63890.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.