Felsökning av en Generator Generator

Funktionen för fordonsindustrin generator eller alternator, håller på att ladda batteriet efter uppstart och upprätthålla tillräckligt med ström för motorkomponenter, tillbehör och sensorer. Generatorer har använts på äldre fordon och gjorde samma sak som generatorn, men ersattes på grund av sin ineffektivitet för att producera tillräckligt med spänning vid lägre varvtal. Generatorer får sin roterande kraft från en remskiva och rem drivs av motorn. De producerar elektricitet genom en serie av lindningar koppar ledningar och en armatur. Ett fel på den inre generatorns kablar, en mekanisk axel eller lager felfunktion, eller en saknad fläktrem kan avbryta behövs flödet av el. En behörig fordonsägaren kan diagnostisera sviktande generatorer med några verktyg och tips. Saker du behöver
scanner felkoder och bok (om erhållas) katalog Batteriladdare
Shop ljus
Voltmeter
Ammeter
kod scanner (om tillämpligt) katalog Bruksanvisning
Testa ljus
Stetoskop
Batteri post renare
Visa fler instruktioner
1

placera fordonet i parken eller neutrala med nödbroms inställd. Öppna huven. Bifoga en batteriladdare till batteriet - röd till röd och svart till svart. Ladda batteriet fullt. Inspektera insidan och utsidan av batteriets kabelanslutningar. Rengör dem med ett batteri renare verktyg, ta bort all oxidation, rost och smuts.
2

Vrid tändningsnyckeln till "On" läge (ej start) och notera Dash lampor som har belysta. Starta bilen och se om någon av lamporna har varit på. Om ett ljus som lyser läser "Bat" eller "Alt," du har en låg laddning tillstånd eller ett nej laddningstillstånd i generatorn krets. Om tillämpligt, hyr eller skaffa en scanner felkod och felkoder bok för din bil, följ sedan anvisningarna för hook-up och analys. Detta sätter fingret på laddning problemet.
3

Slå av tändningslåset och steget upp till motorrummet. Leta upp din generator, använd din instruktionsbok om du är osäker på sin plats. Majoriteten av generatorer sitter direkt under servopumpen, och en enda rem eller en serpentin bälte är runt dess remskiva. Använd en ljus butik lätt att inspektera bältet skick. Leta efter överskjutande slack i bältet - om du kan flytta generatorn remskiva för hand, har bandet luckrats upp. Utseende och känsla för sprickor i bältet eller vätska som kan ha sjunkit på det. En oljig rem slirar och inte ut på rätt sätt. Leta efter en läcka kommer från servopumpen direkt ovanför. En dålig servopumpen tätning kommer att läcka in i lindningar generatorn och korta ut.
4

Använd en bil stetoskop eller långskaftad skruvmejsel för att lyssna till generatorn när motorn går på tomgång. Lyssna efter ett "tjutande" eller "galler" ljud när du placerar stetoskop eller skruvmejsel mot generatorn fallet. En lätt surrande ljud är normalt. En starkare gitter buller indikerar dåliga lager generatoraxeln eller raser. Se om de remskiva wobblar. En vacklande remskiva i samband med ett galler ljud bekräftar dåliga axellagringen eller raser i generatorn.
5

Hook upp en voltmeter till bilens batteri. Placera den positiva (röda) voltmeter klipp på den positiva (röda) batteripolen stolpen och den svarta klämman på batteriets negativa (svarta) terminal inlägget. Titta på behandlingen visas i laddning volt. De laddning volt bör variera mellan 14 och 15 volt. En droppe i 13,8 volt indikerar ett problem med generatorn ankaret och lindningar.
6

Hook upp en amperemeter till batteriet, med motorn avstängd. Ta bort kabeln från terminalen märkt "B" på generatorn och anslut den till den negativa inlägg på amperemetern. Anslut den positiva ledningen på amperemetern till "B" terminalen på generatorn. Har en assistent starta motorn och låt den gå på tomgång. Standarden amp behandlingen bör vara 10 ampere eller mindre (konsultera din manual för det exakta antalet). Har din assistent höja motorvarvtalet till 2000 varv och slå på alla tillbehör - höga balkar, luftkonditionering och värmare till sina högsta inställningarna. Läs amperemätaren. Den strömförbrukning bör vara 30 ampere eller mer. Valfritt antal mindre indikerar en dålig generator.
7

Spåra stort "B" tråd som kommer från generatorn och hitta några Svetsbara länkar längs vägen. Öppna smältlänkama och kontrollera om det finns trasiga säkringar eller smält säkring tråd. Byt om det behövs. Inspektera huvudpanelen säkringsdosa, som ligger i motorrummet, handskfacket eller side kick panel. Hitta något batteri eller laddning säkringar på säkringsförteckningen och byta ut defekta säkringar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65676.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.