Hur leakdown-test en Porsche motor

Porsche bil är högt inställd, kraftfulla bilar med starka motorer. Möjligheten för varje cylinder för att hålla komprimering är avgörande för hälsan hos motorn. Förbränningskammaren är bildad genom sammanfogning av motorblocket och cylinderhuvudet. Om det finns en läcka i packningen som skiljer dessa två delar eller om det finns läckage ner cylinderväggarna senaste ringarna eller runt ventilerna, kommer cylindern inte fungerar som det ska. Läckaget-down test mäter mängden av luft försvinner med tiden i en cylinder. Testet använder en speciell apparat som kallas en läcka-ned testare och en tillförsel av komprimerad luft. Saker du behöver
Leak-down testaren
Tryckluft
tändstiftshylsa
Visa fler instruktioner
1

värma upp motorn. Stäng av den. Inaktivera tändningen genom att ta bort reläet styra tändstiften. Detta kan variera beroende på år och modell Porsche testas.
2

Vrid vevaxeln tills kolven som testas är i övre dödläget. Vid det övre dödläget, är ventilerna helt stängd. Ta bort tändstiftet för cylinder testas.
3

Skruva montering i slutet av röret som kommer från läckan-down testaren i tändstiftshålet.

4

Fäst testaren till kompressor. Kontrollera manometern innan ventilen öppnas som låter komprimerad luft in i förbränningskammaren. Skriv ner detta antal.
5

Öppna ventilen som låter komprimerad luft in i förbränningskammaren. Stäng ventilen. Kontrollera mätaren igen. Den visar lufttrycket inuti förbränningskammaren. Jämför läsningen av ventilen nu med läsningen du skrev ner.
6

Dela upp större antal i de mindre och subtrahera från hundra. Detta är den procentuella andelen av luft förloras till läcker ut inuti kammaren. En bra läsning för en Porsche är fem till åtta procent.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67526.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.