Hur kan man kontrollera Metric Gears

Mest maskiner och bilmotorer använda mekaniska redskap i sin verksamhet, och det finns ett stort utbud av redskap som används för olika ändamål. Metric kugghjul liknar standardväxlar, förutom att de specificerade mätningarna figured av modulen metod, som använder metriska mätningar snarare än amerikansk standard. Mätningarna ger metriska redskap deras specifikationer uppnås med hjälp av olika matematiska formler, med två kugghjul i ingrepp. Inspektera kugghjul åstadkommes bäst med kugghjulen avlägsnas, eller i vanlig vy med tillräckligt tillträde för att rotera kugghjulen för att inspektera dem i sin helhet. Instruktioner
1

Inspektera kuggarna. När växlarna fungerar korrekt, bör de visar inga extrema tecken på förslitning. Leta efter ens polering på kuggarna, vilket är resultatet av ingrepp med andra redskap. Detta är ett tecken på mjuk gång. Även om inga redskap maskor perfekt medan i bruk, kan märkbart ojämn tandslitage vara ett tecken på axel frågor, felaktig tillverkning och felaktiga godkännanden vid redskapets bärande delar.
2

Titta efter korrosion och gropfrätning på Hela gear yta. Korrosion och pitting kan försvaga växlar genom att kompromissa deras struktur, eventuellt orsaka framtida växel misslyckande. Gropfrätning på växlar anses trötthet, och drevet behöver bytas. För korrosion, ta bort redskap, om det fortfarande är installerad, ta bort den och slipa någon korrosion av, med hjälp av en slipskiva eller stålborste, försiktigt så att inte skada tänderna.
3

Ta växlarna till en verkstad om strukturella brister misstänks. Magnaflux testning är en specialiserad process som syftar till att identifiera eventuella normalt omätbara strukturella brister i metall och gjutjärn. Med hjälp av magneter och magnetiska pulver, magnetisk partikel lokaliserar inspektion hårfäste påkänningssprickor och andra strukturella brister som påverkar växlarna integritet och prestanda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68384.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.