Symtom på en trasig Timing Chain

Det finns två huvudsakliga typer av anslutningar som används i bilmotorer för att synkronisera driften av armatur med vevaxelns rotation. Mindre import fordon tenderar att använda gummi och glasfiber kuggremmar att göra denna anslutning, medan större amerikanska bilar oftare använda kedjor metall timing. Oberoende av den använda typen, symtomen på en trasig timing kedja eller rem är liknande eftersom de båda utför samma funktion. Motorbortfall

kamkedjan som har brutit helt kommer inte längre att ansluta vevaxeln till kamaxeln. Detta kommer att resultera i kamaxeln inte längre att öppna och stänga ventilerna, och motorn kommer inte att köras. Detta brukar märkas som en plötslig svikt i motorn under drift, som om motorn plötsligt stängdes av. Försök att starta ett fordon efter det att kamkedjan har brutit kommer att misslyckas. Addera Dåligt kör

En trasig kamkedjan kan skapa slack i anslutningen mellan vevaxeln och kamaxeln . Detta kommer att orsaka att ventilerna att öppna och stänga senare än de borde, vilket orsakar reducerade tryck förbränningskammaren och ofullständig tändning av bränslet och luftblandningen. Resultatet är misständning och ojämn tomgång på motorn.
Reducerad effekt

kamkedjan som har sträckt nog att hoppa över ett par kuggar på drevet kommer inte att tillåta förbränningsrummen för att dra i rätt mängd bränsle och luft blandningen, eftersom ventilerna inte öppnar och stänger vid rätt tillfällen. Detta orsakar en betydande minskning av makt och minskar flexibiliteten på motorn input från gaspedalen.
Noise

En trasig kamkedjan kan röra sig överdrivet och kontakta kamkedjan lock, eller hoppar runt på vev och kamaxel redskap orsakar skramlande och knackar buller komma från framsidan av motorn. I svåra misslyckanden på vissa motormodeller, kommer en trasig kamkedjan orsaka ventilerna att komma i kontakt med kolvarna, vilket resulterar i mycket högljudda knackar och mal tongångar, katastrofala motorbortfall och förstörelse av ventiler och kolvar.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65139.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.