Felsökning av en Ford farthållare

Farthållaren i de flesta Ford-bilar är ganska tillförlitlig. Ändå, det är inte ofelbar. Du kan uppleva problem med farthållaren modulen efter år av användning. När detta händer, är det enda du kan göra för att avgöra problemet. Det kan vara så enkelt som en säkring, eller mer komplexa, som ett vakuum läcka. Saker du behöver
Skruvmejsel
hylsnyckel
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Öppna säkringen panelen under ratten genom att dra upp gruppcentralen frigöringsspaken och dra ut säkringen panelen nedåt.
2

Kontrollera säkringarna för bromsljus och farthållare. Använd diagrammet på undersidan av gruppcentralen lock att hitta båda dessa säkringar. Om bromsljuset inte fungerar eller att säkringen för dem (eller farthållaren modulen) bränns eller skadas, kommer systemet inte att fungera.
3

Starta bilen och kontrollera vakuumledningarna om intag och bromsservon. Ett vakuum läcka kommer att förhindra att farthållaren inte fungerar korrekt. Ojämn tomgång och en "sugande" ljud från motorrummet när motorn är igång finns tydliga indikationer på att det finns ett vakuum läcka. Vakuum läckor är helt enkelt hål i intaget slangar som tillåter överskott av luft i systemet. Men om det finns en läcka, kommer farthållaren inte att kunna styra bilens hastighet ordentligt.
4

Kontrollera gasvajern. Skadad eller sliten gasvajern hindrar farthållaren från att exakt styra gaspådrag.
5

Stäng av fordonet och koppla den negativa batterikabeln. Lossa muttern på den negativa batterikabeln och dra kabeln utanför kabelklämma.
6

Kontrollera modulen farthållare och kombinationen stjälk. Dessa enheter sällan, om någonsin, misslyckas. Men om enheten är dåligt, kommer du vill veta. Ta bort skruvarna som håller höljet runt rattstången på plats och dra av bakstycket från rattstången med fingrarna. Dra ur elkontakten ur farthållaren och ta bort skruvarna som håller fast stjälken farthållaren till rattstången. Byt ut enheten med en känd arbetar stjälk för att bekräfta eller förneka switch misslyckande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64413.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.