Vad kan göra en bil dör när du stannar?

Den stora majoriteten av skäl en bil stannar vid hållplatser är relaterade till motorns prestanda. Factory återförsäljare tekniker kan hänvisa till körbarhet frågor, medan mekaniken i en eftermarknad butik kan citera TuneUp problem. Oavsett termer används, kan tillståndet få allvarliga konsekvenser. Förlusten av servosystem för styrning och bromsning kan hindra kontrollen över bilen. Stopp kan vara ofullständig på grund av bromskraft bistånd, och lamslog bilen kunde komma över trafiken. Att förlora kontrollen över en bil i en upptagen parkeringsplats eller vid en järnvägsövergång kan vara farligt, minst sagt. Grundorsaken bör hanteras, även om oortodoxa justeringar eller riggade reparationer tycks lindra stannat symptom. Elektriska Avenues
avgiftssystemet är källan till el för alla bilens funktion.

Som alla spirande mekaniker snart lär sig, börjar bra motorprestanda med bilens batteri. Batteriet lagrar elektrisk energi för avgiftssystemet. Om systemet äventyras kan det bli oförmögna att driva vitala motorkomponenter som levererar och antända bränslet. En generator drivs av en nylon-förstärkt gummi bälte som snurrar tillsammans med vevaxeln, och när motorn saktar vid hållplatser, så gör generatorn. Vid tomgång, kan eventuella brister i avgiftssystemet stoppa elektrisk energiproduktion eller lagring, och det är lights out för motorns funktioner. Ett svagt batteri kan överbelasta och förstöra en bra generator och en underachieving generator kan göra samma sak till batteriet. Omfattande tester av ett avgiftssystem bör omfatta generator kontroller remspänning och städning batterikabelanslutningar, om det behövs. Startmotorn får också fel om det drar för djupt från batteri reserver.
Fuel Svält

tillräckligt med bränsle måste nå förbränningskammaren av motorn för att den ska köras under alla förhållanden. Även små avbrott kan stänga en motor på tomgång. Sådana avbrott kan undgå varsel under gång, som momentum håller motorn rotera under en tillfällig förfaller vid marschfart. Carbureted bilar kan svälta för bränsle på grund av en svag mekanisk pump, eller en låg nivå i flottören skål. Den låga nivån kan vara ett resultat av felaktiga float inställningar eller ett igensatt bränslefilter. Bränslemunstyckena av injicerade motorer kan sotigt efter insättningar som stör korrekt leverans på tomgång hastigheter. I vilket fall, kan ofullständig bränsle utbetalning orsaka bås när bilen stannar. En annan orsak kan vara en underachieving bränslepump som inte levererar den föreskrivna mängden bränsletryck. En behörig tekniker skulle känna igen och reparera källan till svält.
För mycket av det goda

En motor som får mer bränsle än den kan använda sägs vara igång rik. Luftflöde genom en motor vid varvtal kan lindra symtomen medan kryssningar, men vid lägre varvtal, de rika blandning fouls tändstift, sensorer motor och utblåsningspassager systemet. Ju längre motorn får köras rik, desto sämre blir påväxt. Tändstift kan återhämta När blandningen är korrigeras, men sensorer och komponenter avgas kan behöva bytas ut för att åtgärda felet, eller för att förhindra korruption av den faktiska botemedlet.
Strypningarna

Exakta mängder av luft doseras genom en motor för att ge ett jämnt och stadigt tomgångsvarvtal. Den tomgångsskruven av en förgasare justerar gasspjället öppningar för flöde, medan en motoriserad reglerventil debiteras med denna uppgift på bränsleinsprutade motorer. Varken metoden är framgångsrik om luftfiltret är packad med smuts eller blockeras av skräp, som löv som kan dras in i filterhuset. Idle kontroller kan misslyckas utan förvarning, vilket gör att bilen att köra bra tills gaspedalen släpps. Stalling kan också uppstå om motorn inte hålls på plats ordentligt. Trasiga eller svag motorfästen kan tillåta motorn till kanten lite framåt när att föra bilen till ett stopp. Gasvajrar eller bindningar binder och förvränga gasreglage axlarna och plattor, skär bort behövde luft. De förlängda serviceintervaller för moderna bilar kan vara en tvivelaktig tjänst ibland - år kan gå med innan en bil uppfattas av en utbildad och certifierad tekniker Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68622.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.