Hur man testar en 1993 Toyota Pickup Coil

I 1993 års Toyota pickup var tillgängliga i både två-hjuliga och fyra-hjulsdrivna format. De typer av modeller för 1993 Toyota Pickup var DLX och SR5. Båda modellerna är utrustade med en 2,4-liters rak fyrcylindrig motor som bas motor, med en valfri 3,0-liters V-6 motor tillgänglig. Tändningen-coil testmetoder och specifikationer motstånd för fyrcylindriga och sexcylindriga motorerna är desamma. Båda tändspolar är monterade på de inre passagerarsidan fendrar. Saker du behöver
Ratchet och uttag
Dielektriska sprejrengöring
Multimeter
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och ställ prop stången. Ta den negativa batterikabeln från batteriet, med en spärr och uttag. Ta bort tändkabeln och den elektriska kontakten från spolen för hand. Kontrollera spolen för sprickor, korrosion eller kol uppbyggd. Kontrollera hålet tändningskabeln för kol uppbyggd eller fysiska skador. Rengör spolen med dielektriska sprejrengöring före testning. Om spolen är fysiskt knäckt någonstans på huset, kassera och byta ut tändspolen.
2

Vrid indikatorn ratten på din multimeter till ohm inställningen. Sätt båda sonderna på de två separata Elkontakt stift i kontakten port av spolen. Mätningen av resistansen mellan de två stiften ska vara mellan 0,36 och 0,55 om motorn är kall, och mellan 0,45 och 0,65 om motorn är varm. Denna mätning kallas primärlindningen mätningen. Den röda proben från din multimeter till vänster eller "+" elektriskt kontaktdon inlägg av spolen
3

Place. Sätt den svarta proben på tändspolen tornet, där tändstiftsledningen installerades. Mätningen bör vara mellan 9.000 och 15.400 ohm om motorn är kall, och mellan 11.400 och 18.100 om motorn är varm. Denna mätning är sekundärlindningen mätningen. Om mätningar för antingen den primära eller sekundära lindningen är inte inom de givna specifikationerna, byt tändspolen helt.
4

Anslut elkontakten och strömkabeln till cylindern. Anslut batterikabeln på batteriet och dra åt ordentligt med en spärr och uttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68534.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.