Hur kallt kan mitt batteriet innan det fryser i bilen?

Bilbatterier fungerar annorlunda vid vissa temperaturer och stater i laddning. Ett batteri effektivitet, eller dras igång ampere och veva länge, beror på utsidan omgivningstemperatur, med kallare temperaturer gör batterier arbeta hårdare. Tillståndet för batteriets laddning, allt från 100 procent full laddning till en fullständig urladdning av 0 procent, kommer att avgöra vid vilken ungefärlig temperatur batteriets elektrolyt fryser, oförmögen att producera spänning. En fordonsägaren kan beräkna när hans batteri fryser, genom att veta vilken tariff av hans batteri i förhållande till den yttre lufttemperaturen. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Gloves
Batteri hydrometer
Penna och papper
Volt mätare
Termometer
Visa fler instruktioner
1

Ta bort propparna på batteriet, för ett lågt underhåll, blybatteri. Sätt på skyddsglasögon och handskar för skydd. Doppa en hydrometer in en cell i taget och upprätta tillräckligt elektrolyt för att avbryta indikatorn flyta. Markera ner dina avläsningar på varje cell med penna och papper. Du kommer att vilja läsa den specifika vikten på varje cell, och det kommer att uttryckas i siffror som 1.190 eller 1.225. Använd en termometer för att spela in den yttre omgivningstemperaturen.
2

Hook upp den positiva (röda) ledning av en voltmeter till "+" eller positiva polen på batteriet och den negativa (svarta ) leder av voltmetern till den negativa polen på batteriet. Anteckna stående spänning. Ett sådant nummer kan läsa 12.65 volt eller strax under. En voltmeter kommer att arbeta med batterier som har en underhållsfri stil beteckning, såsom en bolagsstämma, som står för absorberad glas matta, eller på gel-typ underhållsfria batterier. Men vissa hävdar existerar att AGM och GEL-batterier inte kommer att frysa, men det är klokt att hålla dem i samma laddningstillstånd som de bly-syra-batterier under kalla eller frysning temperaturer.

3

Beräkna att ditt batteri elektrolyt fryser vid ca minus 77 grader Fahrenheit om batteriet har en full statlig eller 100 procents laddning. Ett batteri med full laddningstillstånd kommer att ha en specifik vikt av 1,265 (hydrometer läsning), och ange 12.65 stående volt (voltmeter behandlingen).
4

Beräkna att ditt batteri elektrolyt fryser vid ca minus 35 grader Fahrenheit när batteriet har en 75 procent laddningstillstånd. En 75 procent laddningstillstånd visar en 1.225 hydrometer specifik vikt, och en läsning av 12,45 stående volt.
5

Beräkna att din batterisyra fryser vid ca minus 10 grader Fahrenheit när den har en 50 procent laddningstillstånd. En 50 procent laddningstillstånd visar en 1.190 specifik vikt, och 12.24 stående volt batteri.
6

Beräkna att ditt batteri elektrolyt fryser vid ca 5 grader Fahrenheit när den har en 25 procent laddningstillstånd . Den specifika vikten är cirka 1.160 och har en stående spänning på 11,769. Detta batteri kommer inte att ha en stark tillräckligt med laddning för att starta ett fordon även en mer gynnsam temperatur.
7

Beräkna att ditt batteri elektrolyt fryser vid ca 20 grader Fahrenheit när det är helt urladdat. Du kommer att visa någon specifik vikt läsning eller någon volt läsning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68535.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.