Topplockspackningen problem & symptom

The topplockspackning , placerad mellan topplocket och motorblocket , är en viktig del av förbränningsmotorn kylsystem. Dess primära funktion är att begränsa värme som alstras vid förbränningsprocessen. Det håller motorn sval genom att förhindra olja från att blandas med kylvätska som båda vätskorna flytta in i topplocket från motorblocket . Head packningar är svåra att komma åt när det skadas , så experthjälp krävs i allmänhet när de behöver reparation eller utbyte. Överhettning

Överhettning är en stor symptom på en skadad topplockspackning . Eftersom det är så nära motorn ( källan till nästan all värme som alstras av det fordon ) , kan packningen misslyckas , vilket gör att motorn blir överhettad . En knarrig eller knacka ljud i motorn är ett varningstecken . Vit rök kan också komma ut ur avgasröret .
Felaktig installation

Felaktig installation är en primär källa av topplockspackningen fel . Vanliga installationsproblem inkluderar en dålig ytfinish , dålig tätning eller ofullständig montering av packningen . Om olja eller kylvätska läcker från bilen , kan topplockspackning har installerats felaktigt eller är på sin plats .
Slitage
packningar

Head är mycket känsliga för slitage . Om en dålig kvalitet packningen är installerad , kan det slits ut efter bara ett par tusen miles av fordonets användning . Leta efter olja eller kylvätska läcker som ett symptom på detta problem .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64976.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.