Hur kontrollerar jag min Mass luftflödessensorn på min 97 Nissan Pickup XE

Den luftmassemätaren på en 1997 Nissan pickup XE är de "heta tråd" typer: fordonets dator värmer tråden till en förutbestämd temperatur och därefter upprätthåller det, för att hålla temperaturen, måste datorn variera spänningen i enlighet med förändringarna i luftmängden. Datorn använder denna spänning varians för att bestämma motorns belastning och beräkna tändning och bränsleinsprutning timing. Det finns flera tester och symtom för att bestämma MAF sensor misslyckande. Saker du behöver
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

känna igen symptomen på en MAF sensor misslyckande. A 1997 Nissan lastbil upplever en MAF sensor misslyckande kommer inte arbeta över 3.000 rpm. Datorn kommer att gå in en felsäker mod och modulera bränsleinjektorerna för att begränsa varvtalet. Datorn kommer även stänga av "check engine" lampan på och ställa in en kod för MAF sensorn. Den 1997 Nissan truck har också ett problem med marken på denna sensor. Denna dåliga marken orsakar inte bara körbarhet frågor, men det kommer också att ställa falska koder som anger ett misslyckande syresensor och bränsle injektor läckor.
2

Lokalisera MAF sensorn på passagerarsidan av motorn, vilket leder till spjällhuset. Titta på den elektriska kontakten noga. På nära kontroll, märka att det finns tre trådar i en rak rad, men fyra terminaler. Den bly-terminalen på ena sidan är vakant. Bredvid den tomma terminalen är strömförsörjningen kabeln: den mellersta tråden är marken och den sista tråden på den motsatta sidan är signalen tråden
3

Anslut den svarta voltmeter leda till en. god jord på insugningsröret. Använd den röda ledningen att sondera den sista utanför tråden, eller signal. Koppla inte ur kontakten, använd spetsiga änden för att tränga igenom tråden. Ha en hjälpare starta trucken. Titta på spänning som hjälpare långsamt höjer och sänker rpm. Spänningen bör stiga smidigt och släppa med rpm. Om den inte gör det, är signalen dåligt.
4

ha hjälpare knäppa gasen ett par gånger medan du tittar på voltmetern noga. Spänningen bör klättra så snabbt som gasreglaget är brast, och återvända lika snabbt. Innan fördöma sensorn, gör ett test. Som tidigare nämnts, har denna truck problem med sensorns marken.
5

Flytta den röda proben från sensorn signal till mitten jordkabeln. När motorn körs på tomgång, ska voltmetern läsa .10, eller en tiondel av en volt. Om läsningen är något annat än detta värde, är marken misstänkte. Lägg en extra 16-gauge wire till den befintliga jordkabeln. Ta bort lite av isoleringen på kabeln vid kontakten och löda denna extra tråd till den nuvarande. Fäst den andra änden av kabeln till insugningsröret. Du kommer att vara tillbaka i affärer med den extra marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68444.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.