Varför mina däck Gnid Endast vid högre hastigheter

Bilar är som två-åringar:? En bra en kommer att ge dig oändlig glädje och visa sig en stolthet för sin förmyndare, medan en argsint man kommer att hålla dig nätter och gör nästan vad som helst för uppmärksamhet. High-speed däck gnidning är en ganska sällsynt företeelse, men det är inte det enda som kan orsaka en slipning vibrationer vid höga hastigheter. Ge din församling den uppmärksamhet som den behöver är inte den billigaste lösningen, men - som att göra med ett litet barn - det är åtminstone lite mer permanent än att bara vrida upp radion. Däck Expansion
p Detta är förmodligen den minst troliga orsaken för höghastighetståg gnidning, och det i allmänhet bara händer på mycket stora off-road eller med dedikerade dra däck med höga sidoväggar. Under normala förhållanden, däckets sidoväggar buktar ut och föra slitbanan närmare mitten av fälgen. Som hastigheterna ökar, tvingar centrifugalkraften på slitbanan det utåt, övervinna lufttrycket i däcket och öka dess diameter. Top Fuel dragsters dra nytta av denna effekt, eftersom den i huvudsak vänder själva däcket till ett slags kontinuerligt variabel transmission.
Aerodynamisk Downforce

När man tittar på de flesta bilar från sidan, kommer du att märka att de använder samma allmänna disposition som en vingprofil eller vingen: platt mot botten och rundade i toppen. Det är av denna anledning som många bilar naturligt utveckla en viss hiss, eller tendens att få "ljus" vid höga hastigheter. Men detta är inte sant hela tiden, speciellt inte på prestanda bilar med aero tillägg som är särskilt utformade för att minska lyfteffekten. Sådana downforce förstärkare kan faktiskt göra mer än att neutralisera lyft, de kan faktiskt driva bilen ner i vägen. Detta komprimerar bilens fjädrar, möjligen föra däcken i kontakt med hjulhusen eller suspension.
Soft Springs | Boka

mjukare fjädrar är lättare att komprimera, och kommer att förvärra aero downforce droppe. Detta är inte nödvändigtvis en dålig sak om du designar chassit för att rymma det extra droppe, och det är en anledning till att NASCAR förare ofta använder något lägre fläderkonstanter än annars skulle vara perfekt. Om du tittar på en stock car mycket noga, ser du att det sitter betydligt lägre medan racing på banan än i depån. Eftersom tjänstemännen mäter bilens markfrigång vid vila, med mjukare fjädrar kan låta teamen att "släppa" en bil rakt igenom just kryphål i reglerna. För er, betyder det förmodligen att dina fjädrar är slitna och i behov av utbyte.
Det är inte den Tire

En massa saker kan härma ljudet vibrerande känsla av ett däck gnugga mot fender. Hjullager är misstänkt Number One, hjullager buller normalt manifesteras först vid högre hastigheter, senare utvecklas till låg hastighet brus och hög hastighet vibrationer, då vibration vid varje hastighet. Bad kulleder är en annan möjlighet, men du bör också höra en dålig kulled förvärras samtidigt som du vrider och gnäller när studsande den parkerade bilen upp och ner på sin fjädring. Lösa bromsoken och dynor kan orsaka ett skrapande ljud i hög hastighet som kan gå bort när du trycker på bromsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68435.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.