Hur man diagnostiserar Automotive luftkonditionerare

När en bils luftkonditionering slutar fungera, är det viktigt att bestämma vad som är fel och reparera det. Det finns en rad möjliga problem som kan uppstå i en bil luftkonditioneringen, men den vanligaste källan för misslyckande är brist på köldmedium. Köldmedium kan läcka från flera områden i systemet, men den vanligaste platsen där är läckage från är en eller flera av de olika "O" ringar som förenar de olika delarna av systemet. Saker du behöver
Handskar
Skyddsglasögon
Bil bruksanvisning
sprayflaska med tvål luftkonditionering vatten
tryckmätare
Visa fler instruktioner
Bestäm om kompressorn arbetar
1

Starta bilens motor och slå på luftkonditioneringen. Ställ in den till maximal kylning med fläkten på hög. Sätt en tillagning av kött eller godis termometer i en av ventilerna i kupén. Efter att ha kört i några minuter, bör termometern läsa mellan 32 grader och 38 grader.
2

Lyssna efter "bälte skrika." Om bältet är väsnas, kan kompressorn har gripit och måste bytas. Stäng av luftkonditioneringen för att förhindra ytterligare skador. Om det inte finns någon skrika, lämna luftkonditioneringen igång medan du inspektera systemet.
3

Öppna bilens huva och lys med en ficklampa på klimatanläggningen kompressor. Kompressorn är en cylindrisk mekanism med en remskiva och en rem som ansluter till en remskiva på motorns drivaxel. Bältet ska vända kompressorns remskiva snabbt. På nyare bilar har kompressorn ett lågtryck säkerhetsbrytare som förhindrar kompressorns magnetkoppling från ingrepp om systemet är låg. Detta skyddar kompressorn från att brinna ut på grund av brist på smörjmedel. Om kompressorn inte går runt, stänga av luftkonditioneringen för att förhindra skador på remskivorna.
4

Kontrollera bilens säkringar för en "blåst" --- utbränd --- luftkonditioneringen säkring. Byt säkringen om den är trasig.
Kontrollera köldmedieläckor
5

Kör händerna över systemet slangar och komponenter för att inspektera läckor. Observera områden som har klibbiga urladdning eller ansamling av damm och smuts. De mest sannolika platserna för läckor är "O" ringar som förenar delar på linjen vid kompressorn eller i förångaren, som också kallas ackumulatorn.
6

Bifoga en tryckmätare till lågt -tryck, som kallas också den låga sidan, montering på systemet. Beroende på bilen, är det en 16 - till 18-mm snabbkopplingar ventil nära brandväggen på större diameter slangen mellan förångaren --- eller ackumulator --- och kompressorn. Med motorn igång och luftkonditionering på hög, bör trycket läsa mellan 35 och 45 psi. Om den är lägre, ladda köldmediet. På systemet och anslutningar
7

Spray tvålvatten. Leta efter bubblor som indikerar läckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65570.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.