Hur vet jag om en 2001 Yukon XL är att få bränsle?

Automotive diagnos är vanligtvis en process i flera steg. Utesluta vad är inte problemet och du kommer snabbt begränsa de skyldiga. Ett steg i att få din 2001 Yukon XL igång igen krävs att testa funktionen bränslepumpen. Oavsett om du har en bränsletrycksmätaren eller inte, kan du lätt hitta om pumpen är att få bränsle till motorn. Saker du behöver
Shop trasa eller handduk
Bränsletrycksmätare (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Yukon XL. Lokalisera insugningsröret på toppen av motorn.
2

Titta på passagerarsidan av grenröret, strax under läppen av omslaget. Du bör se ett smalt rör som förbinder bränsle rälsen över toppen av grenröret. Sticker från det här röret är bränsletrycket testa port.
3

Placera en trasa eller handduk under porten. Detta kommer att fånga något bränsle utsläpp och hindra den från att spilla ut över motorn.
4

Skruva av locket på test-porten. Detta avslöjar en Schrader ventil, precis som de ventiler som du använder för att testa och justera däcktrycket.
5

Thread slangen av ett bränsle tryckmätare på schraderventilen, om du har en mätare som finns tillgänglig. Vrid nyckeln i Yukon tändning till den andra inställningen, efter tillbehör inställning och strax före igångsättning.
6

Kontrollera avläsningen på bränsle tryckmätare. A 2001 Yukon XL bör registrera sig på 55-62 psi (pounds per square inch.) Varje läsning utanför detta intervall indikerar ett problem med bränslepumpen.
7

Kontrollera porten manuellt om du inte har en mätare tillgängliga. Börja med att trycka på mitten stiftet inuti schraderventilen. Detta frigör något tryck byggs upp inuti systemet.
8

Vrid nyckeln i tändningslåset till den andra inställningen, efter tillbehör inställning och strax före igångsättning.
9

Tryck in mittstiftet schraderventilen igen. Titta att se om bränsle sprutar ut ur hamnen. Om den gör det, är det bränslepumpen fungerar och du får bränsle till motorn. Även om inte en exakt mätning, är det fortfarande en stark indikator på att ditt problem är någon annanstans i systemet.
10

Thread tillbaka locket på test-porten och ta bort handduken från motorn.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67417.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.