Hur berättar man om vakuum växelventilen på en 1998 Toyota Camry är dåligt?

Det vakuum byta ventilen (VSV) är en del av avgasåterföring (EGR) i 1998 Toyota Camry. Den VSV är ansluten till EGR-ventilen. Funktionen av EGR-system är att återcirkulera avgaserna till insugningsröret hos motorn och därmed reducera dikväveoxid fordonets utsläpp (Referenser 1). Upptäcka en dålig VSV är svårt, men kan åstadkommas efter att ha avslutat ett par tester. Saker du behöver
insexnyckel
ohmmeter
Wires (med clips för att ansluta till batteripolerna och VSV terminaler) katalog Vakuum slang (för att fästa till port E och blås VSV)

Visa fler instruktioner
1

Lokalisera vakuum byta ventilen. Den har tre vakuum slangar och en tvåtråds elektriskt kontaktdon fäst vid den. På fyra-cylindriga motorer, är VSV placerad på baksidan av motorn under insugningsröret. På sex-cylindriga motorer, är VSV under V-Bank lock (en platta med fenor), som måste skruvas loss med hjälp av en insexnyckel, och därefter avlägsnas genom att lyfta bort sina fästklamrarna. VSV är bredvid insugningsröret.
2

Kontrollera motståndet. Ta ut den elektriska kontakten från VSV och kontrollera motståndet över terminalerna med en ohmmeter. Motståndet bör vara 33 till 39 ohm (vid en lufttemperatur på 68 grader). Motstånd utanför detta område visar att VSV är dåligt (Referenser 1).
3

Genomgångstest. Verifiera, med hjälp av ohmmeter, att det inte finns kontinuitet mellan antingen VSV terminal och en elektrisk jord på motorn. Någon kontinuitet vid antingen terminal indikerar VSV är dåligt.
4

Blow testet. Avlägsna vakuumslangarna från hamnarna E och G. blåsa in luft i hamn E och kontrollera att det kommer ut på port G. Om den inte gör det, är det VSV dåligt.
5

Ansök spänning och blås luft . Ansök batterispänningen över VSV enheter via ledningar från batteripolerna. Blås in luft i hamn E och se om det kommer ut ur porten F. Om den inte gör det, är det VSV dåligt (Referenser 1).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65353.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.