Felsökning av en J1939 Data Bus

En J1939 databuss är en high-speed converter box för OmniTRACS system som ska användas med fordon. Dessa lådor används för att omvandla data från ett satellitsystem till en läsbar utgång inne i fordonet. J1939 omvandlare lådor används för de GPS-signaler, säkerhetsanordningar kommunikation och i fordon telefoner eller Internet-anslutningar. Någon installera dessa system på sina fordon måste först ansluta J1939 converter box innan systemen kommer att fungera ordentligt. Saker du behöver
Wrench
Volt läsare
Elledningar
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera för saknade data på systemets skärm. Dessa data kan visas i olika former beroende på om systemet är en GPS, telefon-anslutning eller nödsamtalssystem. Om data saknas, kontrollera att alla data eller bara vissa uppgifter saknas.
2

Kontakt Diagnostic System Associates, tillverkaren av J1939 converter box, om kritiska data saknas. Kritiska data inkluderar programvara att använda systemet eller den ursprungliga set-up-skärmen. Kritiska data typiskt listad som nummer ett till 10. DSA återställer dataanslutningen från en annan plats.
3

Justera strömanslutning till J1939 converter box om all indata saknas. Se till att strömmen och jord sladdar är anslutna. Dra fogen med en skiftnyckel.
4

Kontrollera volt och ohm avläsningar. Om dessa inte läser några elektriska strömmar, byta trådarna med nya kablar, så kolla igen.
5

Kontrollera alla anslutningar som leder till och från J1939 converter box. Om dessa är lös, dra åt anslutningarna med en skiftnyckel. Byt tillbehörskablar om det behövs. Om rutan är fortfarande inte fungerar, byt ut lådan med en annan enhet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68449.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.