Felsökning Automatisk växellåda Problem

Den automatiska växellådan, som består av kugghjul, band och kopplingar, har sitt arbete skära ut för det. Genom ett system med graderade växlar, automatisk växellåda måste paret med motorns vevaxel och överföra kraft till drivaxeln, sedan vidare till drivhjulen. Transmissionsolja, som drivs av en pump genom olika kanaler och ventiler, arbetar under högt tryck och värme för att smörja, kyla och aktivera de olika transmissionskomponenter. När sändningarna börjar läcka, lukta illa eller slip, rutiner måste utföras för att hitta den trasiga system eller komponenter. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Rags
Transmissionsolja
Transmission tratt
Shop Ljus
Socket set (om tillämpligt) katalog End skiftnycklar (om tillämpligt)
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera din panel instrument streck för varje ljus som läser "Check Engine". Om du har problem med överföringen och detta ljus visas, kan det avse överföring, en av dess sensorer eller ett vakuum problem. Ta bilen till en återförsäljare eller bilverkstäder anläggning så att den kan ansluta en streckkodsläsare till din multi-polig kontakt under instrumentbrädan. Mekanikern kommer att läsa en "problem"-koden och hänvisar till en kod bok att dechiffrera dess innebörd. Detta kommer att avgöra den exakta system, del eller sensor som behöver service.
2

Placera fordonet i parken eller neutrala med nödbroms inställd. Låt motorn gå på tomgång medan du lyfter huven. Kontrollera att motorn har värmts upp. Leta upp oljestickan transmissionsolja. Dra upp mätstickan från påfyllningsröret och torka änden rent med en trasa. Sätt in oljestickan i påfyllningsröret tills den når botten, dra sedan ut den. Läs nivån. Vätskenivån ska vara nära eller på "Hot" märket på minnet. Om det står nedan, använd en överföring tratt för att lägga till lämplig mängd vätska.
3

Lukta mätstickan och försöka urskilja någon obehaglig lukt. Vätskan ska inte ha en bränd lukt. En brinnande lukt indikerar överhettad vätska och en uppdelning i viskositet. Överhettning problem rör dragande alltför tunga laster, långvarig körning i uppförsbacke, en igensatt transmissionsfilter eller igensatt transmissionsledningar som leder till radiatorn.
4

märke till färgen på transmissionsolja. Det ska visas rött, liknar körsbär hostmedicin. Någon vätska som ser grumlig, brun, svart, sudsy eller skummande pekar på förorenad vätska. Fluid här illa kan också upptäckas genom att köra vätskan mellan fingrarna. Om du känner någon grit, betyder det små partiklar av smuts, har rost eller metallspån in i växellådan. Överföringen kommer att behöva ett komplett vätska och filterbyte.
5

Lyssna efter eventuella surrande eller surrande ljud som kommer från närheten av transmissionen. Sådana ljud kan indikera en låg vätskenivå. Kontrollera vätskenivån och råga. Dessa ljud kan också indikera en defekt momentomvandlare, i vilket fall du behöver en mekaniker att kontrollera diagnosen.
6

Leta efter tecken transmissionsolja har läckt ut på trottoaren eller garage golvet. Små pölar av röd vätska visar läckage från någon punkt. Höj fordonet med domkraft och placera fyra pallbockar under ramen vid varje ände. Se till att motorn är avstängd. Skjut under fordonet med en butik ljus och leta efter tecken på läckage.
7

Kontrollera läckage runt oljestickan påfyllningsröret, växellåda pan packning, hastighetsmätaren kabeln ringen skruv och avtappningspluggen. Du kan använda en lämplig hylsa eller skiftnyckel för att dra åt dessa platser och stoppa läckan. Titta där transmissionen svalare linjer passar in i växellådan och på deras kopplingar till den undre värmeelementet. Kontrollera att slangklämmor och kopplingar passa väl med inga tecken på nedskärningar eller läckor. Leta efter någon läcka på framsidan av sändningen där den möter bell plattan huset tillbaka. En läcka här indikerar en främre tätning växellådans ingående. Titta på sändningen bakre svans axeltätning för eventuellt läckage. Dessa områden kräver större tätningar för att reparera.
8

leta efter några glider under normal körning, särskilt under acceleration. Eventuella avvikelser i växlarna medan de skiftar pekar på en låg vätskenivå eller förorenad vätska. Om vätskan visas i gott skick och har den rätta nivån, kommer glidning peka på de invändiga transmissionsbanden och kopplingar som gör att kugghjulen att engagera. Slitna band och kopplingar måste repareras av en överföring butiken. Varje clunking ljud, eller slutare medan sändningarna skiftar växlar, kan signalera slitna nållager i kraftöverföringsaxeln eller slutet kullager.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66115.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.