Hur man bygger ett Finder Smoke Läckage

Automobile slang läcker, speciellt vakuum-line läckor, kan förändra en bil prestanda. Vakuum-line läckage är ofta svåra att upptäcka, och orsaka att motorn till tomgång grovt eller inte alls. Vakuum linjer är en viktig del av distributören timing, eftersom de kontrollerar distributörens timing-Advance, vilket påverkar den totala tändningsmatris. Med ett vakuum läcka, går motorn som om den behöver en låt upp, slöseri med bränsle i processen. En enkel läckage-system för upptäckt, med rök, är lätt konstrueras hemma, kräver endast ett fåtal husgeråd och enkla delar. Saker du behöver
Paint kan
Skrubber pad
diskmedel
Hammer
Körnare
1/4-tums slanghulling
Lödkolv
Löd
Krydda sprutflaska
Liten trasa för att bränna
Skyddsglasögon
Arbetshandskar
vattenhink
Visa fler instruktioner
1

Scrub en one-stop (eller större) färgburk, inifrån och ut. Använd en skrubber pad och diskmedel att skrubba färgen kan, kan vara säker på att ta bort fett, olja, eller färgrester.
2

Sätt på locket på färgen och löst försegla den. Iklädd ett par skyddsglasögon och arbetshandskar, placera körnare och slå den med en hammare för att göra ett litet hål. Den körnare bör endast penetrera locket av en tum.
3

Skjut en 1/4-tums slang hulling i hålet så att den sitter är inställd. Ta på skyddshandskar och skyddsglasögon och värma lödkolven till temperaturen. När järnet är varmt, placera lodet till järn där slangen hullingen inträder i burkens lock. Applicera tillräckligt löda att täta slanghulling till locket. Låt lodet svalna i 15 till 20 minuter. Slang hullingar är slanganslutningar som grepp gummi spolning när den glider över hullingen.
4

Ta burken locket. Tänd en liten trasa i brand, placera den i burk och förslut burken locket ordentligt. Bristen på syre i burken bringar trasa för att pyra och producera rök.
5

Placera munstycket av en stor krydda klämflaska in i slangen hullingen öppning. Kläm flaskan med munstycket inuti slanghulling tills den är fylld med rök.
6

bort vakuumslangen är täthetsprovas. Använd fingrarna för att dra bort det vakuum linjen är täthetsprovas. För in munstycket klämflaska in i vakuumledningen och pressa tills rök kommer in i systemet. Avlägsna munstycket och cap vakuum linje med fingret. Rök utgångar slangen där läckor är närvarande. Utför denna process på alla slangar som testas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68363.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.