Felsökning av en 2,2-L GM Motor

Motor diagnostik och mekanisk felsökning kan ta mycket tid om du inte vet exakt vad du letar efter. Ibland kan ett symptom som indikerar ett problem har flera grundorsaker som måste utredas. Kontroll varenda motorkomponent är ibland inte möjligt eller en effektiv användning av din tid. Det finns ett sätt att skära ner på blinda felsökning, dock. Dagens General Motors bilar är utrustade med ett inbyggt diagnossystem, och det kan hjälpa dig att hitta var du ska börja. Så här använder du systemet beror på när motorn tillverkades. Saker du behöver
OBD-II skanner
Byglingstråd
Visa fler instruktioner
1996 Presentera
1

Titta under instrumentbrädan av General Motors fordon du vill felsöka. Därunder och antingen till vänster eller höger, hittar du bilens Connection datalänk. Detta uttag är din inkörsport till bilens diagnossystem.
2

Stick änden av skannerns kabeln till DLC uttaget. Kabeln avslutas med en 16-stiftkontakt, och det kommer att passa in i DLC outlet s 16-pin mottagare. Slå på scannern, eller vänta på att skannern att slå sig på. Det finns olika märken av OBD-II-skannrar och läsare kod tillgänglig, och de alla fungerar lite annorlunda. Se bruksanvisningen för de exakta operativa stegen innan du använder din scanner. Addera 3

antingen stänga av elsystemet på eller starta General Motors fordonets motor. Valet mellan de två beror på vad din skanner kräver.
4

Tryck på lämpliga knappar för att hämta de OBD-II-koder, eller vänta på skannern för att hämta koderna automatiskt. Knapparna är placerade på olika sätt på olika scanner märken, och vissa är förprogrammerad att utföra vissa funktioner när en anslutning med ett diagnossystem avkänns.
5

Bläddra igenom koderna när de har hämtats. Du kommer att ställas inför två typer av koder: besvära och väntan. När ett fel blir en rutin händelse, kommer det diagnostiska systemet ger det en "Trouble" status och vrid "Check engine" lampan på. Väntande koder är också fel, men de har inte förekommit så ofta. Du måste fortfarande vara uppmärksam på dem, dock. Alla felkoder började med "I avvaktan" status.
6

Stäng av bil utanför. Stäng av OBD-II skanner och ta sitt kontakten från DLC uttaget. Avsluta fordonet.
7

Rådgör skannerns manual för generiska beskrivningar av OBD-II-kodning. I de flesta handböcker, den kommer i form av en lista. Du kommer att behöva gå någon annanstans för någon av General Motors koder som inte får vara med på listan. Du hittar dessa koder på nätet, och för alla av General Motors fordon familj, kommer dessa koder inte vara i instruktionsboken. Sammanställ en lista som innehåller både koder och definitioner, och rangordna dem efter brådskande. Felkoder ska gå först, och följ dem med pågående koder.
8

tillbaka till General Motors fordonet i fråga och undersöka motorn. Rådgör med din lista och köra en linje genom kodnummer och definition, när den har eliminerats från beaktande. Värm GM fordonet till dess
1983-1995
9

standard arbetstemperatur. Låt luftkonditioneringen. Stäng av bil utanför.
10

Leta monteringsbandet Data Link direkt under ratten. Den ALDL uttaget har 12 stift, och du kommer att behöva leta reda på "A" och "B" slots. Dessa är bredvid varandra, på den översta raden, och är längst till höger, i slutet av raden. Anslut de två kortplatser med bygel.
11

Vrid General Motors elsystemet på men lämnar motorn. I huvudsak är du starthjälp self-testsystem. Du kommer att behöva titta på "Check Engine" light, eftersom det kommer att börja blinka koden på dig. GM: s flash-koder kommer i tvåsiffriga tal. Det första numret kommer att vara representerade i en lång blinkning, och det andra numret kommer att bli kortare. Så, till exempel, kommer kod 51 representeras av fem långa blinkningar och en kort blinkning. En paus på några sekunder indikerar början på en ny felkod. Skriv alla koder ned.
12

Hitta GM: s flash nummer definitioner på Internet (se Resurser). Dessa kommer sannolikt inte att vara i din bruksanvisning om du inte har tillgång till det. Skriv koden definitioner bredvid siffrorna.
13

Öppna huven på din GM bil och börja felsöka motorn. Undersök de områden som överensstämmer med koderna. Stryk de koder när du har bedömt dem inte ett problem. Stryk under alla koder som är verifierbara mekaniska problem. När du har förbrukat den listan, kan du göra ett välgrundat beslut om att försöka reparationerna själv eller söka en kvalificerad mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66549.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.