Hur vill kolla en batteri eller generator

Utan ett fungerande batteri och generator, är din bil till liten nytta. Viktigast är att batteriet behövs för att starta din bil eller lastbil. Batteriet driver också många tillbehör, inklusive strålkastare, komponenter för värme-och kylsystem, samt radio. Samtidigt driver generatorn medan bilen körs, ständigt upprätthålla laddningen av batteriet och se till att det inte rinna. Om du misstänker att bilens batteri eller generator inte fungerar korrekt, finns det några enkla tester du kan genomföra för att lokalisera problemet. Saker du behöver
Voltmeter
Destillerat vatten (för standard-duty-batterier) katalog Post-och terminal renare
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
Kontrollera batteriet

1

Öppna huven på din bil när du har sett till att alla strömbrytare är avstängda. Leta sedan reda på batteriet och ta bort eventuella sköldar eller skydd som täcker det. Du kommer att behöva ha tillgång till terminalerna och mössor. Om du har ett underhållsfritt batteri, kommer du inte ha lock och kommer inte att kunna fylla på med destillerat vatten. Hoppar du till steg 3 om du har ett underhållsfritt batteri.
2

Bänd locken av din standard-duty batteri med en skruvmejsel och titta för att se hur mycket vatten är i cellerna. Du bör kunna se plattorna i batteriet. Om vätskan är låg, tillsätt lite destillerat vatten. Du bör lägga tillräckligt med destillerat vatten för att täcka plattan i den specifika cellen. Använd endast destillerat vatten, som kranvatten orsakar överdriven korrosion i batteriet och förkortar dess livslängd.
3

Undersök inlägg och terminaler i batteriet. Om de är belagda med smuts eller luddiga, gröna korrosion, använd ditt batteri inlägg och terminal rengöring verktyg för att rengöra polerna. När du är klar, bör stolparna /terminaler visas glänsande.
4

undersöka behovet av batteriet för tecken på smuts eller skada. Om du ser att batteriet är smutsig, rengör den med en gammal trasa. Smuts på höljet av batteriet kan fälla fukt, vilket dränerar batteriet på ström.
5

Kontrollera spänningen på batteriet med en voltmeter. Anslut bara den positiva sond mätaren till den positiva och den negativa sonden till den negativa polen. Du bör se en avläsning av ungefär 12,5 till 12,8 volt. En läsning lägre än 12,5 volt indikerar att batteriet är svagt och behöver laddas. Addera Kontrollera din Generator
6

Hitta din generator. Den drivs av en serpentin bälte och hålls på plats av flera bultade fästen. Den exakta platsen för din generator beror på märke och modell av din bil.
7

Test bältet att se till att det är tätt. Tryck helt enkelt på bältet med handen. Om det har överdrivet spel eller är för lös för att korrekt generatorns remskiva, kan du behöva en ny rem eller att dra den gamla remmen.
8

Kontrollera så att alla verktyg eller sköldar är ur sätt av motorns rörliga delar och starta motorn. Lyssna till generatorn. Om du hör ett surrande eller andra ovanliga ljud kommer från generatorn, kan den behöva bytas ut. Också observera generatorn, om du ser det skakar eller vibrerar överdrivet, kan fästena behöver åtdragning.
9

Anslut den positiva sonden på din voltmeter till den positiva polen på batteriet och negativa sonden till den negativa terminal. Håll ditt fordon kör för detta test. Om din generatorn laddar korrekt bör du se en läsning av ca 13,8-15,3 volt. Något mindre eller mer är ett tecken på en dåligt fungerande generator.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64917.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.