95 S-10 Coolant Felsökning

kylvätska eller frostskyddsvätska används för att hålla en bra temperatur i motorn oavsett hur vädret är som utsidan. Om det är kallt ute, då kylmedel kommer att hålla systemet fryser. Om det är varmt ute, då kylmediet är utformad för att hjälpa kylaren körning. Kylvätska skyddar även motordelar från rost inuti. Ibland kommer bara lägga vatten till kylsystemet när den är låg. Med tiden, kan hela systemet sluta med bara vatten. Detta kan orsaka problem med kylsystemet i 1995 Chevrolet S-10. Saker du behöver
Rag
Startnyckel
Visa fler instruktioner
1

Låt motorn svalna helt. Lyft upp huven på din Chevy S-10.
2

Titta på alla slangar under huven. Leta efter läckor under fordonet och i slangarna. Om du har en kylvätska läcka, kommer det äventyra kylsystemet. Byt ut alla slangar som läcker.
3

Leta radiatorn i fronten av fordonet motorrummet. Du kommer att se locket märkt "Radiator". Ta bort kylarlocket och titta inuti kylaren. Använd trasan för att hjälpa dig att vända på locket och torka upp röran. Om du märker att vätskan är rostiga, smutsiga och låg, då måste du byta ut kylvätskan. Du vill kylmediet i systemet att vara en grön färg. Du kan köpa färdigblandat kylmedel på Biltema.
4

Starta motorn medan kylarlocket är av radiatorn. Låt det gå en stund. När motorn är varm nog, ska du se kylvätskenivån släppa lite och börja cirkulera. Detta är ett tecken på att termostaten öppnar korrekt och att vattenpumpen fungerar. Om du aldrig ser vätskan droppe eller cirkulera, måste du byta ut termostaten eller vattenpumpen. Termostaten är placerad i slutet av den övre kylarslangen där den fäster motorn. Vattenpumpen är belägen i framsidan av motorn och vänder när motorn är igång. Vattenpumpen är ansluten till den nedre kylarslangen. Vanligtvis när en vattenpump är dålig, kommer det att läcka ut ur ett hål i botten av pumpen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67189.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.