Felsökning av en 1993 Chevy Pickup Motor

Det finns sätt att felsöka en 1993 Chevrolet pick-up motor med synen, ljud och kontroll av symptom medan du kör, men ibland det kan vara tidskrävande, särskilt om du är osäker på allt symtomen har infunnit sig. I många fall kan lastbilens On-Board Diagnostic systemet vara till stor hjälp. Det kommer att hänvisa dig till där Chevy dator är att upptäcka problem. Eftersom 1993 Chevy lastbilar predate nuvarande standardiserade diagnostik, kommer du att behöva förlita sig på det gamla systemet, som är känd som flash-kod. Det är inte svårt att göra. Saker du behöver
Paper clip
Papper
Pen
Visa fler instruktioner
1

öppna dörren på förarsidan och lokalisera monteringsbandet datalänk. Det kommer att vara under strecket och nära gruppcentralen.
2

räta ett gem tills det är rakt, och sedan böja den i en lång, tight "U"-form.
Sida 3

Sätt i "U"-formade gem i ALDL porten. Hamnen har tolv kortplatser och gem behöver ansluta två kortplatser på översta raden, längst till höger. Man kommer att vara i slutet av raden, och den andra är att dess omedelbara vänster.
4

Vrid Chevy pickup elsystem på. Du behöver inte starta motorn.
5

räkna hur många gånger kontrollpunkter blinkar motorn ljus. General Motors blinkkoder är två siffersekvenser. Siffror i sekvensen kommer att avgränsas med en kort paus. Till exempel kommer kod 15 bestå av en blixt, en paus, och fem ytterligare blinkar. En längre paus kommer att separera i slutet av en kod och början på en ny. Den första koden förmedlas alltid kommer att vara "12." Det är säkert att ignorera detta. Skriv kodnummer ner.
6

Vänd elsystemet bort när koderna är klar. Ta bort gemet från ALDL.
7

Leta upp koderna på nätet. Medan äga en Haynes reparationshandbok för Chevy pick-ups är mycket användbar, kan du hitta det kodbeskrivningar online gratis.
8

Öppna Chevy motorrum, och starta felsökningen baserad på blixten koder och deras definitioner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66321.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.