Felsökning av en 1988 Chevrolet Pickup

Den 1988 Chevrolet pickup tillverkades i 1/2-ton, 3/4-ton och 1-tons modellerna. De pickups ändrats från den rundade hörn design till en låda design. 1988 års modeller inte använder en dator diagnostik program och en dator läsare inte behöver felsöka bilen och göra reparationer. Den V8-motorer är enkel jämfört med många andra modeller och stora motorrummet tillåter synlighet och utrymme att leka med olika delar. Saker du behöver
Startkablar
Batteri
Hammer
skiftnyckeln
Visa fler instruktioner
1

Vrid nyckeln i tändningslåset och testet innerbelysningen, strålkastarna och radion. Om fordonet inte har makt eller fladdrar makt, fäster startkablar till batteriet och till ett annat fordon med full effekt. Starta trucken och låt den gå i flera minuter för att ladda batteriet. Stanna fordonet och börja om igen för att testa batteriet för laddning. Om batteriet är dött, installera en ny.
2

Försök att starta fordonet. Om motorn roterar men startar inte, är bränsleinsprutarna nedsmutsad eller tändstiften är smutsiga. Rengör spridarna och ersätta pluggarna för en smidig start av motorn. Addera 3

Försök att starta fordonet. Om motorn inte vev och fordonet har full effekt, kan startmotorn behöver bytas. Skjut under fordonet och träffade cylinderformade starter med en hammare för att frigöra låsta tänderna. Om fordonet startas måste startmotorn bytas.
4

Kör trucken på ett jämnt underlag. Kör i olika hastigheter för att testa överföringen. Var uppmärksam på tätheten på en standardmodell. Om det är svårt att hitta redskap eftersom det är riktigt löst eller riktigt tight, transmissionen och kopplingen kräva justeringar. Om sändningen är en automatisk och slipning och inte skifta när du accelerera och bromsa, det kräver service.
5

Testa bromsarna och de bälten som du kör. Lyssna efter skrikande på skarpa svängar och slipning medan du bromsar. Den skrikande är oftast på grund av lösa remmar. Använd en skiftnyckel för att dra åt svångremmen och testa igen på skarpa svängar. Slipningen är på grund av dåliga bromsar. Byt ut bromsbeläggen och om nödvändigt, rotorerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67666.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.