Problem med en smutsig insugningsrör

I insugningsröret är en viktig del av bilens motor. Det är en serie rör som fäster till flera motorkomponenter och levererar luft till cylindrarna eller förbränningskammaren. Tillsammans med luft leverans, är insugningsröret även en passage för bränsleblandningen, och distribuerar både luft och bränsle till cylindrarna. När insugningsröret blir smutsig, visar det specifika symtom under motorns drift. Idle

Ett av de första tecknen eller problem som utvecklas när ett insugningsrör är smutsig inträffar när motorn går på tomgång. Den mjukt ljud som du vanligtvis hör när du slår på motorn ersätts med en intermittent ljud. Den tomgång börjar löpa ungefär grund av smuts eller skräp som påverkar luft och bränsle blandningen körs genom insugningsröret. Bränslefiltret tar inte bort alla främmande föremål som finns i bensin. Dessa små partiklar kan fästa sig till insugningsröret, avbryta flödet av luft och bränsle in i förbränningsrummet i motorn.
Stall

Många gånger en smutsig intag grenröret gör att bilen att stanna vid sänkning av hastigheten. När du kommer till ett stopp, förhindrar smuts och skräp i luft och bränsle blandningen kommer in i motorrummet. När flödet av luft och bränsle avbryts, motorn stannar och dör när man stannar.
Fröken

En smutsig insugningsröret kan också orsaka en eller flera cylindrar för att missa. En miss på en cylinder inträffar när det inte blir riktigt antänds under drift. Inte alla smuts och skräp påverkar hela insugningsröret. Smuts kan infektera endast ett av rören som tillhandahåller luft och bränsle till ett cylinderhuvud. Eftersom att cylindern inte får antänds, kompenserar motorn för förlusten vid makten genom att hoppa över den saknade cylindern. Detta bringar motorn att sluta vrida för en kort tid. Stoppet är så minut att den inte stänger av motorn, men du kan höra problemet cylindern inte engagerande.
Hosta

Många gånger en smutsig intag grenröret kommer motorn att hosta, som orsakas av bristen på bränsleblandningen och luft som kommer in en eller flera brännkammare. Den smuts eller skräp har inte avbryta flödet av luft eller bränsle, men begränsar den mängd som krävs för att fullt ut antända cylindern. Avsaknaden av luft och bränsle orsakar motorn att hosta eller slå tillbaka. Smutsen begränsar bränsle och luft, men gör det inkonsekvent. Cylindern mottager växelvis en liten mängd av luft och bränsle tränga in i smutsen, och sedan en massa av bränsle och luft att tränga in i smuts. Den inkonsekventa beloppet skapar hostande ljud. Addera Carbon

Ett stort problem med ett insugningsrör är kol bygga upp inuti rören av komponenten. Den varma luften oxiderar bränsleblandningen över tiden skapa kol som utvecklar inne i mångahanda rören. Kolet kan blockera ett helt rör och orsaka alla symptom som tidigare nämnts, såväl som förhindra att motorn ens starta. Kol är en gummiartad saker som kommer att hålla sig till alla delar av motorn. Det kan infektera bränsleinsprutarna, cylindrar, kolvar och varje del av insugningsröret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68423.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.