Geo Tracker misständning Problem

Geo Tracker var en lätt lastbil stil, liten SUV infördes 1988 som en 1989 modell. Även Geo, en underavdelning av GM och skapare av de berömda /ökända Metro, var mer känd för att göra ekonomin komprimerar med små 3-cylindriga motorer än lastbilar, trackern och dess 1.6L fyrcylindrig motor visade sig generellt tillförlitliga. Dessa fyra-pot kraftverk har åldrats ganska bra under åren, men tiden har tagit ut sin rätt - särskilt på Tracker tändsystem och de saker som borde ha varit regelbundet servad. Misfire Symtom

Termen "misständning" är mycket omfattande, och kan omfatta allt från ett sotigt tändstift till en sprucken topplock. Den enda enande faktorn i alla misständningar är att en eller flera cylindrar inte fungerar som den ska, vilket leder till effektförlust, ojämn tomgång, instabil RPM och dålig bränsleekonomi.
Elektriska misständningar

Elektriskt-relaterade misständningar kan också leda till hård start, och brukar bli värre med RPM. Varje komponent i elsystemet är en källa för misständningar, men de vanligaste källorna på Tracker är tändspolarna och fördelarlocket. Tändspolarna tillverkats för dessa motorer var outsourcade till det lägsta anbudet, och är inte av högsta kvalitet, men är ganska lätt och billigt att byta.
Maintinence Relaterat

Eftersom Trackers marknadsfördes mot dem som hade lite att spendera på en bil, många lider av en brist på regelbundet underhåll. Om du har köpt en som används, så oddsen är ungefär 70/30 att det fortfarande använder lager 15 + år gamla bränslefiltret, vilket sannolikt är igensatt. En allmän tune-up bör omfatta utbyte av luft, PCV (Positive vevhusventilation), bränsle och transmissionsfilter vätska. Igensatt bränslefilter är en av de vanligaste källorna till misständningar.
Hårdvarufel

fördelarlocket är ökänd för "cross-bränning", eller aktivera ett stort antal cylindrar vid gång. Tändstift och de tillhörande kablarna kommer också försämras över tiden, och bör bytas ut. Trackers använde gammaldags bly-pellet katalysatorer, som är kända för att bli igensatta och misslyckas med tiden. Om dessa enheter täppa, kommer de att hämma avgasflödet och kan orsaka strömavbrott, dålig bränsleekonomi, grov tomgång och instabilt varvtal vid högre hastigheter. Addera Välja en mekaniker

Tyvärr, äldre Trackers används OBD-I diagnostik system, vilket är inte alls lika omfattande som den nuvarande generationen OBD-II-system. Äldre system sällan kommer att ge någon användbar information till den moderna dator-beroende diagnostician, så överväga att ta din Tracker till en mekaniker som specialiserat sig på äldre bilar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64336.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.