Felsökning luftstötdämpare

Air chocker används i luftfjädring finns som originalutrustning på vissa lyxbilar och läggs som en eftermarknad uppgradering till andra fordon . Som med konventionella chocker , kan luftstötdämpare utveckla problem som kräver reparation eller utbyte . Elektroniska Problem

En felaktig elsystemet kan orsaka störningar och andra komponenter i ett luftfjädringen att inte fungera ordentligt . En felkod läsare kommer att krävas för att fastställa systemets problem , kan bilägare köpa dessa produkter på en automatisk del butik eller har koderna läst på ett återförsäljaravtal eller verkstad .
Air Supply Problem

luftstötdämpare drivs av lufttryck som levereras av en kompressor . En kompressor som körs konstant eller mer än det brukade är ofta ett tecken på ett läckage . Lufttillförselledningar visuellt bör kontrolleras för knutor eller korrosion , kan andra läckor hittas genom att lyssna och känna efter läckor samt genom användning av ett diagnostiskt kodläsare .
Utbyte av slitna stötdämpare

En luft stötar kan bli sliten eller korroderade vilket kan göra att den inte hålla luft eller fungera ordentligt . Även om det rekommenderas att konventionella chocker bytas parvis , kan luftstötdämpare bytas individuellt . Luftstötdämpare kan också vara billigt ersättas med konventionella chocker , men detta kommer att minska fjädringen .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66657.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.