Hur man hämtar en OBD2 kod utan en Scan Gauge

OBD2 felkoder är en del av en felsökning system som hjälper dig att spåra källan till din motor problem. Till exempel, om motorns datorn känner igen en felfunktion under drift, isolerar den, översätter det till en kod och sparar den så att du kan komma åt den. Du hämtar det med hjälp av någon av metoderna som beskrivs här. Låt oss säga koden anger en alltför rik syre-till-bränsle-förhållandet. Slå upp det i en reparation manual och du ser detta oftast är omtyckt till en defekt syresensor. Byte det löser problemet och koden återgår. Saker du behöver
Byglingstråd
Paper clip
Repair manual
Visa fler instruktioner
Hämta OBD2 koder Använda Tändningslås
1

Turn tändningsnyckeln "On" och "Off" utan motorn dras runt. Hur många gånger du gör detta beror på ditt fordon. De flesta Chryslers kräver fem gånger, andra bilar kräver tre. Avsluta med nyckeln i "On" läge. Starta sekvensen på nytt om du råkar veva bilen.
2

Titta på "Check Engine" eller "Service" lampan på instrumentbrädan. Det tänds och börjar pulsera. Varje puls representerar ett tal. En paus skiljer en siffra från nästa i en två-siffrig kod. Till exempel kommer kod 23 gå ut så här: puls, puls, paus, puls, puls, puls
3

Skriv ner de koder som de blinkar genom "Check Engine" light.. Varje kod har en mening, direkt relaterade till ett problem i motorn. Leta upp koderna i en reparationshandbok.
Andra tillval
4

Tryck vägmätaren "Trip" och "Reset" knapparna samtidigt vrida nyckeln "On." Släpp knapparna och titta på vägmätare display för felkoder att läsa ut digitalt.
5

Tryck vägmätaren "Trip" och "Reset" knapparna samtidigt vrida tändningsnyckeln "On" och "Off . " Avsluta med nyckeln i "On" läge. Släpp vägmätare knapparna och läsa felkoder från den digitala trippmätaren.
6

Leta testporten under instrumentbrädan där OBD2 scanner pluggar i. Använd en bit bygel eller ens en obockade gem länka portar "A" och "B", inleder den diagnostiska sekvensen. Titta på "Check Engine" light för koderna att blinka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65578.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.