Hur man testar en Yamaha 750 Generator

Generatorn på Yamaha 750 fyller en viktig funktion i cykelns totala driften. Generatorn håller batteriet fullt för enkel start och kraft till belysningssystem och andra elektriska kretsar medan motorcykeln är igång. De första tecknen på en sviktande komponent i avgiftssystemet är dim ljus och trög starter. Diagnostisera problemet är det första steget för att lösa problemet, och testa generatorn är ett steg i den processen. Lyckligtvis, med rätt verktyg, det är en ganska enkel procedur. Saker du behöver
Ammeter
Visa fler instruktioner
1

Sätt Yamaha 750 tändningsnyckel i sadellåset och vrid den till "unlock" läget.
Sida 2

Leta avtryckaren för sätet utsläpp och tryck tills stolen är inte längre låst till motorcykelns ram. Lyft den bakre delen av sitsen från ramen, dra den sedan mot baksidan av cykeln för att ta bort det helt.
3

Dra säkringen panelen åt sidan för att avslöja batteripolerna. Ta bort batteriet och ersätt det tillfälligt med ett fulladdat.
4

Ta ur startnyckeln från sätet låset och sätt in den i tändningen. Vrid motorcykeln till "på" läge och starta cykeln. Om det inte startar med elstart, sparka ner kraftigt på kickstarten tills motorn ingriper.
5

Pinch den svarta (negativa) krokodilklämmor på amperemetern, då låter den stänga runt en bult eller metall del av motorcykeln utan färg eller pulverlackering. Var noga med tänderna på klippet får god kontakt med exponerad metall för att säkerställa en fullständig anslutning.
6

Nyp den röda (positiva) krokodilklämman till den röda (positiva) batteripolen och slå på amperemetern .
7

Dra tillbaka gasreglaget tills motorcykeln körs på ca 2500 varv per minut (RPM) och håll gasreglaget stadigt.
8

Ställ ratten på amperemeter att spänningen och observera avläsningen på amperemetern. Perfekt laddning spänning bör vara någonstans runt 14,4 volt, även om temperatur och varvtal kan svinga spänning upp eller ned ungefär en volt.
9

Vrid på amperemetern till strömstyrkan. Observera strömstyrkan --- det borde läsa någonstans runt 22 ampere, men eftermarknaden delar och allmänt slitage kan minska produktionen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67126.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.