Vad kan orsaka en bil batteriet överhettas?

Ta reda på vad som har gått fel med din bil kan vara frustrerande om du inte är mekaniskt benägna. Dock är en överhettning bilbatteri vanligt, och det finns många skäl till varför det kan förekomma. Det kommer att resultera i bilen stannar, inte startar eller en vit rök ur motorrummet - så det är viktigt att förstå vad som kan ha orsakat det. Otillräcklig Kylvätska

kylvätska i bilen är ansvarig för att ta bort överskottsvärme från motorrummet så att andra komponenter under huven, såsom batteri, kan fungera korrekt. Kylvätska är oftast grön i färgen och hälls i bilens kylare sedan cirkuleras i hela systemet. Kylvätskenivån bör inte understiga den miniminivå på insidan kylaren. Om kylvätskenivån är otillräcklig, kan batteriet överhettas.
Cirkulationsproblem

Om kylvätska eller vatten inte cirkulerar ordentligt i hela systemet, kan detta leda till att bilen batteriet överhettas. Dålig cirkulation kan orsakas av ett igensatt kylare, en trasig drivrem på vattenpumpen eller en trasig termostat. Var och en av dessa problem kan påverka hälsan hos batteriet. När detta händer, batteriets temperatur stiger, och bilen stånden på grund av batteriets fel.
Otillräckligt luftflöde

En överhettning batteri är en värmeöverföring problem eftersom värmen inte riktas bort från det. Detta problem kan spåras tillbaka till en brist på luftflöde till kylaren som i sin tur, påverkar bilens batteri. Detta symptom kan identifieras genom att kontrollera luften fan och genom att leta efter överdriven smutsansamlingar på kylaren eller luftkonditionering.
Läckage

Läckage kan orsaka bilens batteri överhettas eftersom systemet inte kyls och smörjs ordentligt. Kontroll av olja, vatten eller kylvätska droppar på bilens motordelar och på marken under bilen visar om eventuella läckor. En uppbyggnad av gul gunk runt oljelocket eller vit grumlig avgaser tyder på kylvätska eller olja läckor som kan orsaka att ett batteri överhettas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66882.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.