Hur man testar en bromsservo på en 1988 GMC

Bromsförstärkare problem i 1988 GMC fordon kan göra bromspedalen svårt att driva eller låt det svänga till golvet så fort du kliver på den. En brusten membran eller en läcka i vakuum linje är de vanligaste orsakerna till en booster för att misslyckas. Men innan att skylla på enheten, kan du utföra ett enkelt test för att diagnostisera problemet. Du kan göra detta på ett säkert sätt och utan några verktyg. Instruktioner
1

sitter bakom ratten i din GMC fordon och pumpa bromspedalen 10 gånger. Detta kommer att frigöra eventuell vakuum lagras i bromsservon.
2

i växellådans friläge (manuell växellåda) eller park (automatisk växellåda).
3

Vila din högra fot något på bromspedalen utan att trycka ner.
4

Starta motorn och uppmärksamma bromspedalen. Om vakuumet in i booster-kammaren ordentligt, kommer du att känna en viss nedväxling rörelse på bromspedalen när motorn startar. Stäng av motorn. Gå till nästa steg för att göra en inspektion, om det behövs.
5

Öppna huven och kontrollera vakuumslangen ansluten till bromsservon. Boostern är trumliknande komponent monterad på brandväggen, mitt framför föraren. Titta efter sprickor, hårda eller svullna fläckar och hinder. Och kolla efter en bra anslutning på booster och motorsidan av slangen. Byt ut den om det behövs.
6

Ta din bil till en serviceverkstad för ytterligare inspektion om din booster missade testet i steg 4 och vakuumslangen och anslutningar är i gott skick.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66351.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.