Felsökning Chevy Trucks

Chevy har tillverkat många olika lastbilsmodeller med varierande motorstorlekar. Alla lastbilar kräver elektricitet, bränsle, en gnista och förbränning att köra men olika modeller kräver olika metoder för felsökning. Alla lastbilar tillverkade efter 1995 har förmågan att visa motorproblem genom en diagnostisk läsare. Alla modeller tillverkade före 1995 måste diagnostiseras genom mekaniska observationer. Du kan begränsa antalet potentiella problem genom att lyssna och känna av förändringar i din lastbil prestanda. Saker du behöver
Startkablar
voltmeter
Hammer
Visa fler instruktioner
1

vrida om nyckeln och testa lastbil till makten. Flash strålkastarna och uppmärksamma de rusar tänder för flimmer. Om strömmen är otillräcklig, använd startkablar och ett andra fordon för att hoppa starta trucken. Om batteriet fortsätter att förlora makten, byt och testa generatorn med en voltmeter. Byt generatorn om det inte fungerar.
2

Öppna huven och rulla ned windows om motorn inte vev. Vrid nyckeln och lyssna efter ett klickljud. Ljudet innebär startmotorn tänder är låsta och motorn startar inte förrän de är olåsta eller en ny startmotor är installerad. Knacka på startmotorn med en hammare för att låsa upp tänderna. Också överväga att ta bort startmotorn och få den testad på en Biltema.
3 p Om motorn roterar men startar inte, bilen saknar bränsle eller saknas en gnista. Byt tändstift och försöker starta. Om det misslyckas, kräver förgasaren eller insprutningssystemet service.
4

Kör bilen på en slät yta. Om motorn upplevelser strömspikar, får bränslepumpen att gå dåligt. De ökningar indikerar en brist på bränsle som levereras till motorn. Om fordonet är svår att styra, servopumpen måste bytas. Svårighetsgrad styrningen är också tillskrivas en engagerad fyrhjulsdrift-system. Om bilen är låst i fyrhjulsdrift, måste överlåtelsen fallet servas.
5

Kör trucken med olika hastigheter för att testa överföringen. Om automatisk växellåda stannar innan växling, måste den servas. På manuella modellerna, kommer en dålig sändning gör det svårt att hitta rätt växel och kopplingen kommer att känna riktigt löst.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67795.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.