Felsökning Bilradiatorer

Radiatorn är en av bilens viktigaste komponenter. Syftet är att ta bort överskottsvärme från motorn, samt upprätthålla rätt temperatur medan bilen är i drift. Det är vanligt att problem uppstår på grund av slitage på metall delen av kylaren som bilen blir äldre. Erkänner tidiga varningstecken och felsökning dem kan förebygga behovet av dyra reparationer. Saker du behöver
Kylvätska
Visa fler instruktioner
Felsökning Bilradiatorer
1

Stäng av bilen och låt kylaren svalna innan du öppnar kylarlocket. Kontrollera kylvätskenivån för att se om det är låg eller tom. Fyll kylaren med kylvätska till den nivå som krävs. Inspektera kylvätskenivån regelbundet, så lite kylvätska kan orsaka skada på andra komponenter i bilen. Få läckan fastställas så snart som möjligt.
2

Titta på färgen på kylvätska i kylaren för att avgöra om färgen är avvikande. Om det finns en rostig färg, måste kylaren skall spolas helt och fyllas med ny kylvätska. Om problemet kvarstår, kan en strålande tätningsmedel hjälper till att stoppa läckan.
3

Inspektera slangar som är anslutna till toppen och botten av kylaren för eventuella tecken på läckage. Kontrollera för att se om de är löst fästa. Om de är, säkert fäst dem på kylaren för att förhindra läckage. Kontrollera om din radiator är överhettad
4

. Om radiatorn är överhettning, är det första att kontrollera kylvätskenivån. Fylla den med kylvätska, och om det inte löser problemet, kan vattenpumpen eller termostaten behöver repareras eller bytas ut. Bilkörning radiatorn är överhettning kan resultera i en blåst topplockspackning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65604.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.