Felsökning Rear Suspension Brus

Bakvagn ljud i din bil är en indikation på att, uppenbarligen, är en del av ditt uppskov inte fungerar korrekt. Men, vad skulle det vara? Medan det finns många delar till en suspension, finns det lyckligtvis bara ett fåtal viktiga komponenter som ofta misslyckas. Innan du tar bilen till en mekaniker, men du vill felsöka problemet själv så att du vet vad som är fel. Instruktioner
1

Lyssna efter ett metalliskt clunking ljud när man går över gupp. Om du hör ett "Klonk", som om två metallföremål näven tillsammans när du går över gupp, är det för att två metallföremål näven tillsammans. Den clunking Ljudet är troligtvis bussningarna, eller brist på sådan, i övre och undre länkarmar. Dessa bussningar dämpa stressen på lederna kontroll arm. När de slits ut och falla sönder, är det enda som finns kvar metall. När du träffar ett gupp i vägen, slår leden mot sig själv. Du behöver ha dessa bussningar bytas.
2

Kontrollera om ett gnisslande ljud åtföljs av överdriven studsande när man går över gupp. Om bilen studsar slår efter ett gupp i vägen och gör ett gnisslande ljud samtidigt, är det en indikation på att dina chocker är slitna. De chocker styr överrörelsefjädern studs. Om fjädrarna tillåts "studsa", betyder det att de chocker inte längre kunna styra resor under våren och behöver bytas ut.
3

Lyssna efter ett metalliskt visslande eller slingrande ljud (som också kan beskrivas som en blandning mellan visslande och slipning) som kommer från lägre fjädring. Detta är en tydlig indikation på att de bakre hjullagren är slitna och behöver bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64224.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.