1999 Honda Accord V-6 startproblem

Det finns många mekaniska och elektriska störningar som kan orsaka startproblem på 1999 Honda Accord V-6. De flesta startproblem kan diagnostiseras via symptomen visas av motorn vid uppstart, kräver inga speciella verktyg eller mekanisk kunskap. Dessutom kan en diagnostisk läsare användas för att komma åt eventuella felkoder som lagrats i motorns styrenhet, eller ECU. Problem med batteri

En defekt batteri eller terminal-anslutning kommer att orsaka startproblem på Honda Accord, som startmotorn kräver batteri för att starta motorn. För att diagnostisera batteriet, slå på strålkastarna, och sedan försöker starta motorn. Om strålkastarna dim eller försvinna när startnyckeln vrids, innebär detta antingen att batteriet håller en otillräcklig laddning, eller att kabelanslutningen är osäker. Inspektera anslutningarna på ovansidan av batteriet för tecken på skador eller korrosion, sedan se till att batteriet är ordentligt anslutna till terminalerna. Om problemet kvarstår, har batteriet kontrolleras och bytas.
Starter Problem
p Om strålkastarna inte är verkställd när motorn dras runt, kan problemet bero på startmekanism. För att diagnostisera starter problem, försök starta motorn och uppmärksam på ljudet den gör när veva. Om motorn låter trög och vevar för långsamt för att starta, kan det finnas ett problem med startmotorn. Om startmotorn snurrar utan att motorn dras runt, finns det sannolikt ett problem med starter clutch eller drevet. Skadade starter redskap kan också orsaka starter att koppla in och ur felaktigt. Detta kommer att ge skrapljud ursprung från startmotorn redskap.
Säkerhetsbrytare Fel

1999 Honda Accord har ett antal elektriska säkerhetsbrytare. En säkerhetsbrytare är kopplad till tändningen för att se till att bara den rätta tändningen startar bilen. Dessutom finns säkerhetsbrytare kopplade till överförings-och broms. Om någon av dessa växlar fel, kommer de att stänga elektriskt motorn från att starta. Därför, om batteriet är i gott skick och motorn inte vev, kan problemet orsakas av ett fel i en av säkerhetsbrytare. Användning av en diagnostisk Reader

>

1999 Honda Accord har ett omfattande elektroniskt övervakningssystem som aktiverar "check engine" lampan på instrumentpanelen när ett fel detekteras av ECU. Om "check engine" lyser på instrumentpanelen på din Accord, kan du använda en ECU diagnostisk läsare för att komma åt lagrade felkoden. Anslut bara diagnostiska läsaren in i ECU tillgång port, placerad under instrumentpanelen i förarens fotutrymme område. Vrid tändningsnyckeln till "On" läge, och den diagnostiska läsaren kommer att ge en avläsning av felkod tillsammans med en kort beskrivning av felet. Om du inte har tillgång till en diagnostisk läsare, bil servicecenter erbjuder ofta gratis diagnoser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68424.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.