Felsökning av en Auto Air Compressor

När du felsöker ett kompressor auto luft, är det bra att komma ihåg att det finns många komponenter i luftkonditioneringssystemet som kan påverka prestanda för kompressorn. Den laddningstillstånd, kylfläkten, kopplingsmekanismen, torken, öppningen röret, kondensorn, förångaren, den höga eller låga side switch, mängden olja i systemet, mängden fukt i systemet, eller den elektriska sidan av systemet. Instruktioner
1

Starta fordonet och aktivera luften. Om det finns en skrapning, tinny låter precis när kompressorn slås på som går bort så snart den är avstängd och kompressorn är fortfarande bra, måste kopplingen bytas ut. Kopplingen kan bytas utan att urladdning av A /C-systemet om det är tillgängligt. Bara ta bort bältet och lämnar kompressorn monterad på motorn.
2

Kontrollera kopplingens funktion om det inte kommer på. Ansök ström direkt till tråden på översta framsidan av kompressorn. Om det handlar om, då är det ett elektriskt problem kan spåras. Om det inte kommer på, byt ut kopplingen.
3

Lyssna efter ett ganska högt knackar buller som kompressorn arbetar. Det ljudet försvinner när luften är avstängd, är kompressorn om att självDestruct internt och bör bytas ut så snart som möjligt. Använd inte luft tills kompressorn ska ersättas med vingarna inuti kompressorn kommer ifrån varandra och ju mer det körs på mer material det kommer att släppa in i systemet, vilket orsakar en blockering. Detta kan bli mycket dyrt om alla delar måste bytas i luftkonditioneringssystemet.
4

Hook upp mätarna till A /C-systemet och aktivera luften. Om kompressorn inte tänds, kontrollera trycket på mätarna. Den blå eller underkant bör vara cirka 75 P80 pounds i syfte att driva den låga sidan omkopplaren sparka kompressorn. Om trycket är mindre än 75 pounds systemet behöver laddas för att få övergången att aktivera, tillåter kompressorn att arbeta. Den låga sidan sitter monterad så att om trycket (som i en läcka) sjunker, stänger den av kompressorn, förebygga skador på den. Om trycket är korrekt och i området sedan ett elektriskt problem föreligger.
5

Kontrollera underkant switch för ström med luft på. Om det finns ström, hoppa kontakten och se om kompressorn tänds. Om den gör det, är övergången dåligt. Om det inte finns någon ström, kontrollera säkringen för luftkonditionering i säkringen reläbox under huven. Kontrollera reläerna genom att dra ut dem och kontrollera anslutningarna för ström på två terminaler. Om det finns ström i endast en terminal, är problemet inne i kabinen. Om det har effekt på två platser, är reläet dåligt.
6

Kontrollera mätarna om luften kommer på och inte coolt. De korrekta avläsningar kommer att variera lite med utomhustemperaturen, men bör vara nära 25 till 40 pounds på låg eller blå sida och 210-250 på den röda eller överkant. Om båda sidorna är låga och kompressorn arbetar, behöver systemet att debiteras. Om den höga sidan är låg och den låga sidan är hög, är kompressorn inte bra. Om den höga sidan är hög och den låga sidan är nära det normala, det är antingen en blockering i expansionsventilen eller öppningsröret, en kylfläkten fungerar inte eller en ansluten upp kondensor.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63935.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.