99 Ford Taurus Problem med batteri

En dåligt fungerande batteri eller laddning i en bil kan skapa en rad symtom: nej startar, elektronik fel och kompletta fordon avstängning är bara grundläggande exempel på vad en dåligt fungerande batteri kan göra för en bil. Alla tre versioner av 3,0-liters V-6 i basmodellen, samt 3,4-liters V-8 i 1999 Taurus SHO använda samma batteri storlekar. Den 1999 Ford Taurus använder en standard 36-serien batteri, men har möjlighet att ett 34-serien, liksom. Rätt skyddsutrustning är nödvändig för att utföra detta projekt på ett säkert sätt. Saker du behöver
Skyddsglasögon
latexhandskar eller gummi-fodrade arbetshandskar
3/8-inch-drive Ratchet och Hylsnyckelsats
batteripolen rengöringsverktyg eller stålborste
Korrosionsskydd sprayflaska (tillval) katalog Multimeter
assistenten eller andra person
Visa fler instruktioner
1

Sätt på skyddsglasögon och latexhandskar. Öppna huven på Taurus. Inspektera den fysiska formen på batteriet. Utbuktande sidorna på batteriet kan vara ett tecken på dåliga celler i batteriet, vilket orsakar expansion av ytterhöljet. Överskott korrosion på batteripolerna eller ovanpå batteriet kan indikera en möjlig läcka batterisyra. Pushing inåt på sidorna av batteriet kan hjälpa dig att avgöra om batteriet läcker, du kommer att höra ett väsande ljud eller visa en fysisk reaktion om det gör det. Tryck inte sidorna överdrivet, eftersom detta skapar en säkerhet och hälsorisk.
2

bort batterikablarna från batteriet med en spärr och uttag. Rengör batteripolerna med en batteripolen renare eller stålborste. Rengör batteriets kablarna på samma sätt. Installera batterikablarna tillbaka på batteriet och dra åt dem ordentligt. Spray korrosionsskydd spray på de rengjorda kablar och anslutningar för att förhindra korrosion från att störa din batteriets anslutningar.
3

Ta bort de två rektangulära omslag från toppen av batteriet, med en platt- skruvmejsel. Inspektera vattennivån i var och en av batteriets fyllningshålen. Om vattennivån är mer än 1/4 tum under den övre läppen av hålet, fylla varje hål med vatten. Montera locken, för hand, när du är klar. Vissa batterier är slutna enheter, eller icke-underhåll batterier. Försök inte att avlägsna vattnet täcker på ett batteri som har en etikett som anger att det är en sluten enhet.
4

Förvandla din multimeter till "V", eller den spänning, mellan 20 och 200 volt. Placera den röda proben från multimeter på batteriets pluspol. Placera den svarta proben från mätaren på den negativa batteripolen. Din multimeter bör ge en läsning av 12.00 volt eller högre. Om batteriet har låg spänning läsning, ladda batteriet på en laddare, och sedan testa batteriet när laddningen är klar. Om batteriet inte kommer att acceptera en avgift från laddaren, byta ut batteriet.
5

Be en assistent för att starta motorn, och öka varvtalet till 1500. Använd startkablar och ett annat fordon batteri för att få fart på motorn, om så behövs. Placera multimeter sonder på lämpliga terminaler igen. Multimetern skall visa en läsning av 12,50-14,00 volt. Om avläsningen är över eller under dessa siffror, då generatorn bör provas och eventuellt bytas ut. Denna spänning testet måste utföras på ett fulladdat batteri.
6

Be din assistent för att slå på hög-beam strålkastare och fläktmotorn, med motorn fortfarande igång. Be honom eller henne att öka motorns varvtal till ca 2000. Ta en annan läsning med din multimeter. Spänningen behandlingen av multimeter bör öka ca 0,5 volt. Om spänningen på mätaren inte ändras med de elektriska laster på, är avgiftssystemet på Taurus inte fungerar korrekt. Stäng av motorn när testet är klart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68428.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.