Hur vet jag om ett navaggregat är dåligt?

Navaggregat har blivit populära sedan först användes på framhjulsdrivna fordon. De integrera navet i hjulet med hjullagren och är centrerade på spindeln av drivaxeln. Alla hjuldrivna fordon använder navaggregat och nu, även fyrhjulsdrivna lastbilar kör och stadsjeepar använder dem. De inre lagren av naven kräver inget underhåll under broms jobb och fyrhjulsdrivna bilar inte behöver de främre naven servad. Till skillnad från fritt flytande lager, tillåter navet lageraggregaten inte något spel vid provning av täthet av hjulet. Saker du behöver
Wheel kil
Bil jack
Jack står
Visa fler instruktioner
1

Provkör bilen för att avgöra om det finns någon buller avger framifrån eller bakaxeln. Navaggregat kan ge bort en liten mängd av ljud, oftast ett morrande eller skrapande ljud. Bullret kan resa över axeln och gör det svårt att avgöra vilken sida det kommer från, men det kommer att intensifieras med hastighet varv hjulen. Andra tongångar dåliga sammansättningar kan omfatta är gnissel, tjut eller ett högfrekvent vinande.
2

Bestäm på provköra vilken axel buller (om någon) kommer från. Om det inte finns några ljud närvarande, men inspektion av lagren är fortfarande önskvärt, vidare till steg 3. Främre lagret ljud (slipar och morrar) kan ofta höras och även kännas i ratten och pedalerna golv. Bakre navenhet tongångar hörs ofta bakom föraren och även kännas i sätet under färd. Detta beror på att ljud färdas över axlarna och kan ofta vara en sensation kändes liksom hört.
3

Parkera fordonet på en asfalterad och plan yta. Dra åt parkeringsbromsen endast om kontroll främre navaggregat. Om och när du checkar bakre navaggregat måste parkeringsbromsen vara i läge OFF.
4

Placera ett hjul kil upp mot den yttre slitbanan på ett däck på motsatt axel som håller på att lyfts för att kontrollera navenheten.
5

Lyft fordonet med domkraft och stödja axeln på pallbockar. en hand ovanpå däcket
6

Place och den andra handen på undersidan av däcket och försöka vicka den upp och ner. Om det finns något spel när du utför detta test bör navaggregatet bytas. Fritt flytande lager på fram-och bakaxlarna tillåter liten lek, så bestämma hjulet som inspekteras har ett nav montering krävs. Om hjulet har ett navaggregat och det finns ingen lek filt, fortsätt den andra däcket på den andra sidan av axeln. Om något hjul har spel, är det troligen det dåliga lagret. Om inte, fortsätt till steg 7.
7

Snurra hjulet och däcket i den riktning det skulle gå framåt så snabbt som möjligt. Försök att avgöra om det är ett grovt och ljud som kommer från centrum av däcket. Detta är ytterligare ett tecken på ett lager blir svag, även om det som något glapp i navaggregatet. Jämför de båda däcken på samma axel för att avgöra om man låter mer aggressiva än andra. Den ena med mer brus tyder oftast hjulet med den dåliga navaggregat.
8

Kontrollera båda däcken på den återstående axeln, om så önskas, men byter hjulet kil över till motsatt axel innan du lyfter den andra axeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66000.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.