Min Mustang motor går inte på tomgång

Ford Mustang har en lång och rik historia av prestanda och hållbarhet, men oavsett hur väl en klassisk Mustang bibehålls, problem kommer säkert att uppstå. En av de vanligaste motorproblem är en dålig eller obefintlig tomgång. Majoriteten av tomgång kvalitetsproblem orsakas av antingen en luft eller bränsle begränsning. Däremot kan ett vakuum läcka vid antingen insuget eller vid basen av förgasaren också orsaka dålig tomgång. Lyckligtvis, kontroll av dessa komponenter är en ganska enkel uppgift. Saker du behöver
Assistent Review Förgasare renare
Rak kant
Visa fler instruktioner
1

bort elementet luften renare, sedan starta motorn. Byt luftrenarelementet om motorn går på tomgång utan det, eftersom detta sannolikt innebär att elementet är för smutsigt för motorn att dra tillräckligt med luft på tomgång.
2

Observera spetsen av avgasröret (s ) för blå rök medan en assistent håller motorn igång. Byt packningarna insugningsröret om blå rök är närvarande. En läckande grenrörspackning orsakar oljan att dras in i förbränningskammaren och bränns, vilket resulterar i blå avgaser. Addera 3

Spray förgasaren runt basen av förgasaren medan en assistent håller motorvarvtalet stadig. Byt förgasaren packningen Om tomgångsvarvtalet kort ökar. Förgasaren renare pluggar momentant några packning läcker, vilket gör att motorns varvtal att stiga.
4

bort förgasaren och kontrollera ytan på botten av förgasaren och förgasaren är monteringsytan på insugningsröret med en rak kant. Den raka kanten kommer att avslöja några skeva ytor. Ta en lämplig komponent i en motor verkstad om skevhet upptäcks.
5

Byt bränslefiltret. Liksom luftrenarelementet, förhindrar ett igensatt bränslefilter motorn från att få tillräckligt med bränsle på tomgång ordentligt.
6

Byt PCV-ventilen placerad på toppen av ventilkåpan om problemet kvarstår. En felaktig ventil orsakar en oregelbunden vakuum läckage och resulterar i en ojämn tomgång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65528.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.