1988 Ford Van Bad EGR-ventil Symtom

Avgasåterföring kom under mitten av 1970-talet som en av många tillfälliga åtgärder för att möta snabbt skärpa statliga utsläppsnormer. Men EGR-system betalar också utdelning i fråga om bränsleekonomi, verkningsgrad och motorns livslängd. Medan EGR-systemet i sig är ganska enkel, fungerar det i en mycket krävande miljö och kommer att misslyckas, ges tillräckligt med tid. EGR Basics

Air är inte bara en gas, dess en blandning av gaser som innehåller cirka 18 procent syre och 78 procent kväve. Under extrem värme och tryck, split gasformigt kväve (N2) isär i friflytande kväveatomer. Dessa kväveatomer stannar inte singel för länge, dock, och under förbränning många återförenas med fritt flytande syre molekyler och atomer för att bilda farliga kväveoxidutsläppen. Ett EGR-system pumpar lite av begagnade avgaserna tillbaka in i cylindern för att förskjuta luft och bränsle, vilket minskar förbränningstemperaturen och minskar bildandet av kväveoxid. Du kan även säga att, i en mening, är EGR en mycket enkel form av "förskjutning on demand"-systemet.
Ventil fastnat i stängt

Medan icke- datorstyrda bilar brukar kan komma undan med att köra utan EGR alls, datorstyrda eller augmented fordon som 1988 Ford van förlita sig på systemet som en parameter i motorns styrsystem. Om EGR-ventilen pinnar stängd, kan du räkna med sämre bränsleekonomi, en hetare-kör motorn och eventuellt en ojämn tomgång när motorn är kall. EGR-systemet gör det mesta av sitt arbete när motorn är kall och vid partiellt gaspådrag, så du kan förvänta van att manifestera symptom mer under dessa betingelser än under normala temps och full gas.

ventil fastnat i öppet

Dumpning användes avgaser i dina cylindrar kan öka motorrenhet och bränsleekonomi under vissa förhållanden, men det kan vara en mycket dålig sak där makten är berörda. Hot-rodders gå mycket långt för att installera eftermarknaden avgassystem för en anledning, nedre kammaren temperaturer och tryck gör att motorn agerar som om den har en något lägre kompressionsförhållande, avgaserna i cylindrarna tar upp utrymme som normalt skulle upptas av färskt bränsle och luft. En uppstoppad öppen EGR ventilen kommer att resultera i en märkbar förlust av hästkrafter och vridmoment och möjligen en förlust på tomgång kvalitet.
Check Engine Light

1988 Ford van använder bolagets pre-OBD-II-dator diagnossystem. Den goda nyheten är att din dator kommer att kasta ett ljus kontrollera motorn om EGR sensor bestämmer att ventilen antingen fastnat stängs eller om systemet bedömer att det finns ett fel i själva sensorn eller EGR-kretsen. Den dåliga nyheten är att datorn kan eller inte kan märka om ventilen sticker öppen, och kanske inte kasta ett ljus kontrollera motorn för att anmäla dig. Du kan se en bit av EPA logik här: dåliga utsläpp garanterar en ljus kontrollera motorn, men en brist på makt inte

. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68395.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.