Felsökning av en Sentra

Nissan Sentra är en kompakt bil först introducerades 1982 som Sunny. Beroende på vilket år av bilen får Sentra har luftkonditionering, låsningsfria bromsar och makt dörrlås och fönster. Som en Sentra ägare, kan du ibland uppleva problem med bilen. Du kan felsöka grundläggande problem med Sentra med lite auto reparation erfarenhet. Grundläggande felsökning kan ibland spara på bekostnad av att ta din Sentra till en mekaniker eller andra auto reparation specialist. Saker du behöver
Startkablar
bromsvätska
Funnel
Reservnyckel
Fuel
Visa fler instruktioner
1

ladda batteriet om du inte kan starta din Sentra. Kontrollera batteriet genom att vrida på antingen din vindrutetorkarna eller strålkastare. Om varken slås på, måste du ladda batteriet. Starta din bil med hjälp av startkablar anslutna till en annan bils batteri. Anslut de positiva klämmorna på startkablarna till de positiva inläggen på Sentra batteri och den andra bilens batteri. Anslut den negativa klipp till negativa inlägg på batterierna. Försök att starta bilen. När Sentra startar, kopplar startkablar och låta bilen köra i minst 10 till 15 minuter.
2

Kontrollera nivåerna bromsvätskenivån i Sentra om bromsarna känns svampiga när deprimerad eller om de går ner till golvet. Höj huven på bilen och leta bromsens reservoaren. Behållarens lock skall märkas "Brake." Rengör området runt locket och ta bort locket. Kontrollera mängden bromsvätska i behållaren mot fyllningen linjen. Om vätskenivåer är låg, tillsätt vätska. Använd en tratt för att undvika att spilla bromsvätska på andra delar av bilen. Sätt tillbaka locket på behållaren och sänka huven.
3

Vrid ratten och vicka nyckeln i Sentra tändning om du inte kan vrida om nyckeln. Fortsätt att vrida ratten åt vänster och höger tills du har möjlighet att vrida om nyckeln. Om du fortfarande inte att vrida om nyckeln efter några försök, prova att använda en extra nyckel för att starta bilen. Nyckeln du normalt använder kan bäras från upprepad användning.
4

Kontrollera bränsle nivåerna i din Sentra om bilen kör långsamt eller stannar. Den bränslemätare på instrumentbrädan kommer att ange om du behöver lägga till bränsle. Lägg bränsle till Sentra vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67827.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.